Paikallisuutiset

Saariselkäviikolla monipuolista ohjelmaa

Saariselän alueen toimijat ja yrittäjät haluavat tuoda kesän vieraille ja matkailijoille aluettaan tutuksi. Tätä silmällä pitäen järjestetään heinäkuun puolessa välissä jo perinteeksi tullut Saariselkäviikko, joka on täynnä erilaista ohjelmaa aina markkinameiningistä kullankaivuuseen ja luonnonrauhaan.

Saariselkäviikko starttaa 13.7. Kuukkelin kesämarkkinoilla, jossa on luvassa markkinatarjouksia ja muuta mukavaa ohjelmaa. Sunnuntain 14.7. on Ski Saariselän päivä, jolloin on mahdollisuus kokeilla alamäki- ja sähköpyöräilyä Saariselän laskettelurinteillä. Ohjelmassa on myös frisbeegolf-kisailua. Saariselkä Bike Park on tuonut tänä kesänä Kaunispään rinteille merkattuja flow-ratoja eli reittejä alamäkipyöräilylle.

– Ylös noustaan tuolihissillä, jossa on varattuna koukut myös polkupyörille. Kesäaikaan tuolihissi on käytössä myös maisemahissinä muille matkailijoille, kertoo Juha Pölönen Saariselkä Ski & Sport Resortista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maanantaina haetaan hyvää oloa Arctic Sky:ssä mielelle ja keholle muun muassa metsäjoogan parissa. Arctic Sky on uusi toimija alueella ja sijaitsee Kiilopäälle menevän tien varressa.

Tiistai on ollut perinteikkäästi Kiilopään päivä. Silloin tutustaan Suomen Latu Kiilopään toimintaan. Samalla ihastellaan Kiilopään huipulta maisemia ja päivän päätteeksi pulahdetaan virkistävään tunturipuroon ja savusaunaan.

Keskiviikkona 17.7. suunnataan Laanilaan. Siellä vietetään koko päivä Savottakahvilan Rokulipäivän merkeissä. Kahvilan pihamarkkinoilla myydään erilaista uutta-ja vanhaa tavaraa. Myyntipaikat ovat ilmaiset. Lisäksi Rokulimarkkinoilla pääsee opettelemaan huuhtomaan kultaa. Saariselkäviikkojen päätteeksi torstaina 19.7. lauletaan yhdessä Savottakahvilassa Sirpa Peltovuoman johdolla.

Ilmoita asiavirheestä