Ihmiset

Saariselän Kyläyhdistys järjesti perinteiset siivoustalkoot

Perjantaina 15. kesäkuuta Saariselän Kyläyhdistyksen aktiivit kokoontuivat perinteiseen tapaan talkoilemaan roskienkeruun merkeissä. Perinne on jatkunut jo niin pitkään, ettei kukaan enää edes muista, milloin siivoustalkoot järjestettiin ensimmäisen kerran.

– Minä olen asunut täällä 17 vuotta ja ainakin koko sen ajan siivoustalkoot on järjestetty joka vuosi, kyläyhdistysaktiivi Merja Mäkelä muistelee.

Tänä vuonna talkoisiin osallistui 18 kerääjää, jotka kiersivät keskustan aluetta reilun kolmen tunnin ajan. ”Saaliina” oli useampi jätesäkillinen roskia, jotka säilöttiin varta vasten tilatulle jätelavalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Noukkimisurakan jälkeen kokoonnuttiin porukalla viime kesänä valmistuneelle ja käyttöönotetulle matonpesupaikalle, minne oli pystytetty katukeittiö. Talkooväelle oli tarjolla hernekeittoa sekä jälkiruuaksi kahvia ja pullaa. Samalla vietettiin matonpesupaikan kesäkauden avajaisia.

Merja Mäkelän mukaan Saariselän Kyläyhdistyksellä on noin 10-15 pitempiaikaista jäsentä, jotka ovat aktiivisesti mukana toiminnassa. Kaiken kaikkiaan jäsenmäärä on neljäkymmentä henkilöä.

Jokavuotisten siivoustalkoiden lisäksi aktiivinen kyläyhdistys järjestää erilaisia varainkeruukampanjoita, kuten havukranssien myyntiä syksyisin. Joka kesä yhdistys koristelee kylän keskustan kesäkukilla ja viime talvena myös kylänraitin aihkimännyt saivat koristeekseen villahuiveja.

Yhdistys osallistui myös Ylen luonto-ohjelmien ideoimaan Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan. Loppujen lopuksi jäsenet nikkaroivat satakunta pönttöä, joiden myynnistä saadut rahat käytettiin kyläyhdistyksen toiminnan rahoittamiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme aktiivinen kyläyhdistys, mutta Saariselällä on paljon sesonkityöntekijöitä, jotka viipyvät täällä vain lyhyen aikaa, joten jäsenten vaihtuvuus on sen vuoksi melko suurta, Merja kertoo ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan.

Ilmoita asiavirheestä