Paikallisuutiset

Saariselän Aurorapolku ja Iisakkipään luontopolku ovat suljettuja 18.8. asti kunnostuslentojen vuoksi

Urho Kekkosen kansallispuiston yhtä suosituinta lähireittiä kestävöidään ja polun varteen lennätetään helikopterilla soraa tästä päivästä alkaen. Siirrettäviä sorasäkkejä on yhteensä 200 kpl. Turvallisuussyiden vuoksi sekä Aurorapolku että Iisakkipään luontopolku ovat suljettuna lentojen ajankohtana.

Lentojen lähtö- ja päätepaikoissa on Metsähallituksen henkilökunta ohjaamassa liikennettä, mutta kansallispuiston väki toivoo, että kyseistä reittiä ei käytettäisi lentopäivien aikana. Kyseessä on retkeilijöiden turvallisuus. Lennot aloitetaan maanantaina 16.8. noin puolen päivän aikaan.

Kestävöitävä reitti on Iisakkipäälle menevä luontopolku, joka erkanee Aurorapolulta. Polku on paikoin hyvin kulunut ja myös lähtenyt levenemään. Kestävöinnillä sorastamalla pyritään pysäyttämään kuluminen ja ohjaamaan retkeilijöiden kulku yhdelle uralle.

Varsinaisen kunnostustyön, tarkka ajankohta ei ole vielä tarkentunut ja siitä tiedotetaan erikseen. Sora tullaan levittämään polulle kuluneisiin paikkoihin. Tänä aikana polku on jo käytettävissä, mutta vaatii kulkijoilta kuitenkin varovaisuutta.

Ilmoita asiavirheestä