Ihmiset

Saamen kielten etäopettajat pitävät avoimia näytetunteja Euroopan kielten päivänä 1.10.

Saamen kielten etäopetushankkeen opettajat pitävät perjantaina 1.10.2021 15 minuutin mittaisia avoimia näytetunteja inarin-, koltan- ja pohjoissaamen kielillä. Näytetunnit järjestetään etänä

Euroopan komissio ja Helsingin yliopiston kielikeskus järjestävät tänä syksynä Euroopan kielten päivän Suomen päätapahtuman. Tapahtumaviikon 26.9.—2.10. aikana järjestetään tapahtumia ja julkaistaan materiaaleja, jotka tuovat esille kielten moninaisuuden tärkeyttä sekä kielten ja vuorovaikutuksen jatkuvaan oppimiseen liittyviä näkökulmia ja Saamelaiskäräjät ovat mukana ohjelmassa.

Euroopan kielten päivä korostaa monikielisen ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen tärkeyttä. Päivän juhlimisen tarkoitus on kannustaa kaikkia oppimaan ja käyttämään kieliä useissa tilanteissa ja ympäristöissä. Virallista Euroopan kielten päivää vietetään sunnuntaina 26.9.

Tunneille voi osallistua kukin oppija itsenäisesti, tai koko luokka voi osallistua yhdessä samaan tuokioon yhteiseltä laitteelta. Osallistua voi myös useammalle tunnille. Osallistuminen näytetunneille on maksutonta, mutta niihin on ennakkoilmoittautuminen 27.9.2021 mennessä. Ilmoittaudu näytetunneille täältä .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oppituntien ajat

Pohjoissaame 12.30, opettaja Joni Saijets

Inarinsaame 14.00, opettaja Henna Aikio

Koltansaame 14.30, opettaja Sirkka Sanila

Lue lisää päivän ohjelmasta

Ilmoita asiavirheestä