Ihmiset

Saamelaisduo Niillas Holmberg & Roope Mäenpää soittaa jäähyväiskonsertin

Viime aikojen pidetyimpiin saamelaisyhtyeisiin lukeutuva folk-duo Niillas Holmberg & Roope Mäenpää päättää taipaleensa. Kaksikko soittaa arktista folkkiaan viimeisen kerran Inarissa toukokuun lopussa.

– Viime syksyn Saksan rundilla kypsyi ajatus siitä, että nämä laulut alkavat olla laulettu. Edessä on uusia juttuja, emmekä halua jättää tätä roikkumaan. Järjes-tämme kuitenkin vielä viimeisen kohtaamisen kuulijoidemme kanssa, joita on lu-kuisa ja tunnollinen porukka, kertoo valtaosan duon lauluista säveltänyt ja sanoittanut Holmberg.

Duo tunnetaan Holmbergin tummanpuhuvasta äänestä, Mäenpään innovatiivisis-ta sello- ja pianosovituksista sekä kantaaottavista sanoituksista. Niillas Holm-berg & Roope Mäenpää on julkaissut kaksi levyä saamelaismusiikkiin erikoistu-neen Tuupa Recordsin kautta; Manin guottán girjji fárus (2011) ja Assimilašuvdna blues (2014).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mahtavaa, että tarinan tämä osa saa arvoisensa päätöksen. Duon toiminta on ollut olennainen taiteilijana ja ihmisenä kasvamista - siksi on helppoa ottaa hyvin mielin katse tulevaan, toteaa Roope Mäenpää.

Duo aloitti konsertoinnin kymmenen vuotta sitten Inarissa, ja siellä on ympyrä myös sulkeutuva. Konsertti järjestetään Inarissa kulttuurikeskus Sajoksessa lauantaina 25. toukokuuta kello 19. Myöhäisillan musiikkia tarjoavat saamelaisräppärit Ailu Valle ja Amoc Hotelli Kultahovissa kello 22 alkaen.

Ilmoita asiavirheestä