Ravintola Aanaar ja Neljän Tuulen Tupa TOP 10 -listalla

Toptaste Oy kysyi lukijoiltaan, mikä on Lapin paras ravintola.

Top 10-listan ensimmäiselle sijalle pääsi Levin Hullu Poro, joka yhdistää Levin matkailukeskuksessa 15 eri ravintolaa. Hopeasijalle pääsi Riipisen Riistaravintola Rukalta.

Top 10-listalta löytyy myös kaksi inarilaista ravintolaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sijalle kolme ylsi Neljän Tuulen Tupa Kaamasesta. Neljän Tuulen Tupa on rakennettu vuonna 1953. Emäntä Agle Kallas ja isäntä Mika Rantanen ovat majatalon historian neljännet yrittäjät. Neljän Tuulen Tupa tarjoaa ravintolan lisäksi monipuoliset ja edulliset majoitusmahdollisuudet. Tarjolla on monenlaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon Lapin luonnossa. Hyvän palvelun lisäksi Tuvalta saa luovat puitteet viihtymiselle.

Viidettä sijaa listalla pitää Ravintola Aanaar.

Vuoden 2020 ravintolana palkittu Ravintola Aanaar nostaa pohjoisen ainutlaatuisia yrttejä ja raaka-aineita taidokkaasti esille useassa annoksessaan, ’’lähiruokaa luonnosta’’-filosofiaa kunnioittaen. Esimerkiksi kesäisen jälkiruoka-annoksen ”savusaunan” sorbetti sai makunsa tuoreista koivunlehdistä. Pohjoista ketunleipää eli haproa on haettu myös Juutuan rannasta piristämään poroalkuruokaa. Ravintola Aanaarista avautuu kuvankaunis näkymä Juutuanjoelle, jonka pinta helmeilee kesäiltaisin eri väreissä auringon paistaessa ylävirran puolelta joen pintaan. Pimeinä syksyn ja talven iltoina kotoisa takkatuli houkuttelee viettämään aikaa ihanassa takkabaarissa.

Toptaste on ruoka- ja ravintolamedia, joka tarjoaa ruokadiggareille ajankohtaista tietoa ruokamaailmasta tuomalla esille ravintoloita, tuottajia, keittiömestareita, ruokamaailman taiteilijoilta – tekijät esiin mentaliteetilla.

Ilmoita asiavirheestä