Paikallisuutiset

Pulkat luistivat MM-vauhdissa Saariselällä

Vappuna Saariselän laskettelurinteillä kisattiin perinteiset pulkkailun MM-kilpailut. Keli oli mitä mainioin pulkalle, sillä menopeli luisti mäessä erityisen hyvin. MM-kisoissa oli tänä vuonna pulkkailijoita tavallista vähemmän.

Päivän nuorin osallistuja oli kaksivuotias, porvoolainen Moritz Nuorti , joka laski yleisön sydämiin päässään suloinen pandakarhukypärä. Moritz voitti oman Taapero-sarjansa ajalla 8,75. Toiseksi laski Malla Ollila ja kolmantena oli Mimosa Huuki . Harvasanainen voittaja Moritz kertoi, että oli jännä laskea pulkalla. Nuori mies jatkoi pulkkailun jälkeen laskettelua yhdessä isänsä ja veljesten Lucan ja Lorendz Nuortin kanssa.

– Lasten sarjoihin oli tosi hyvin osallistujia. Lasten pulkkasarjat menivät tosi nopeasti läpi ja aikataulussa pysyttiin. Lasten sarjan paras suoritus oli nopea ja virtaviivainen, kuvailee pulkkailun MM-kisojen päällikkö Noora Portti .

Hauska ja vaikea mäki

Pulkkailun MM-kisojen miesten sarjassa kisasi yhdeksän ja naisten sarjassa kuusi osallistujaa. Aikuisten sarjassa rata lasketaan kahdesti. Ivalolaiset Jaakko ja Katja Saarinen olivat tulleet ensimmäistä kertaa osallistuakseen pulkkailun MM-kisaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Jaakko ja Katja tavoitetaan maalialueelta hymyissä suin. Jaakko kehuu pulkkamäkeä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vauhtia riittää, jyrkkiä mutkia ja pomppuja löytyy. On kyllä hauska ja vaikea mäki, Jaakko Saarinen kuvailee kilparataa ensimmäisen laskun jälkeen.

Jaakko oli ottanut kilpailun tosissaan ja hän oli käynyt jo edellisenä päivänä treenaamassa pulkanlaskua.

– Mulla oli taktiikka, että harjoittelematta paras, Katja Saarinen kuittaa vieressä.

Saariset sijoittuivat molemmat omissa sarjoissaan viidenneksi. Pulkkailun MM-kultaa sai kaulaansa miesten sarjassa Janne Erkkilä ajalla 4.04,88 ja naisten puolella parhaimman ajan 4.24,41 laski Heather Byatt .