Paikallisuutiset

Porotila Toini Sanila on myytävänä

Porotila Toini Sanila sijaitsee Kotajärven rannalla, Sevettijärvellä. 1983 vuodesta lähtien pyörinyt perheyritys on tullut vuosikymmenten aikana tutuksi laadukkaasta palvelusta, maistuvasta ruoasta ja edullisesta sekä monipuolisesta majoitustarjonnastaan. Porotilan miljööseen kuuluvat muun muassa päärakennus 50-paikkaisine anniskeluravintoloineen, viisi erillistä majoitustilaa ja kaksi grillikotaa. Petipaikkoja tilalla on yhteensä 62.

Yrittäjä Toini Sanila on nyt myymässä porotilansa, sillä hänen on aika siirtyä eläkkeelle.

– Tilanne on sellainen, että sukupolvenvaihdos ei ole mahdollinen, joten nyt on annettava tilaa seuraavalle, Toini Sanila toteaa.

Vuosikymmenten ajan Porotila Toini Sanila on toiminut perhepiirin pyörittämänä. Samaan aikaan yrityksen omistajalla on ollut opettajan virka Sevettijärven koululla. Yrityksestä on pidetty hyvää huolta, vaikka tekemistä on ollut välillä varsin paljon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Porotila on tuonut perheellemme leivän pöytään ja olemme tehneet uutta majoituskapasiteettiä ja muun muassa uuden grillikodan aivan lähiaikoina. Seuraava yrittäjä saa hyväkuntoiset rakennukset, kokin unelmakeittiön ja valmiin asiakaskunnan, Sanila kertoo.

Matkailualueena Sevettijärvi-Näätämö -alue on mielenkiintoinen, sillä Norjan ja Venäjän rajat ovat lähellä. Norjan puolella olevalle Kirkkoniemen lentoasemalle matkaa on vain tunnin verran ja usein Suomen puolelle tullaankin, sillä rajan toisella puolella majoituskapasiteettiä ei ole tarpeeksi.

Tähän mennessä Porotila Toini Sanilan vierailijat ovat olleet lähinnä kotimaisia ja ulkomaalaisia kalastusharrastajia sekä eränkävijöitä, luonnosta nauttivia ihmisiä. Yritystä voisi kuitenkin kehittää paljon eteenpäin.

– Täällä on taivas vain rajana. Revontulimatkailu, moottorikelkkailu, hiihto- ja lumikenkäily, maastopyöräily, jouluteemat ja kuningasrapusafarit ovat muutamia sellaisia matkailutrendejä, joita emme ole tarpeeksi hyödyntäneet ja joita markkinoimalla tämän porotilan kävijämäärät saisi nopeaan kasvuun, Sanila vinkkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uudelta yrittäjältä pitäisi löytyä työ- ja uudistushaluja, vaikka nykyiselläänkin tila on toimiva

– Sesonkina tämän paikan pyörittämiseen riittää neljä-viisi henkilöä ja sesongin ulkopuolella pärjää hyvin muutamalla henkilöllä. Mitään täällä ei tarvitse muuttaa, eikä suuria pakollisia investointeja ole luvassa. Jatkaja voi siis aloittaa vaikka heti, Sanila sanoo.

Ilmoita asiavirheestä