Paikallisuutiset

Porosafarioppaana Saariselällä

Riikka Voutilainen opiskelee luonto-ohjaajaksi Koulutuskeskus Salpauksessa Asikkalan yksikössä. Riikka on aina halunnut päästä Lappiin kokemaan matkailualan kausityöntekijän arkea. Tänä talvena hän sai siihen mahdollisuuden.

– Nyt kun koulun kautta avautui tälläinen tilaisuus, ei minulla ollut muita vaihtoehtoja kuin lähteä. Aloin heti hakemaan paikkaa ja järjestelemään kotopuolessa asioita niin, että nyt pääsen toteuttamaan tämän haaveeni, Riikka Voutilainen kertoo.

Luottamus ansaitaan

Riikka työskenteli kuutisen viikkoa porosafarioppaana Saariselällä, jossa hän oli muutenkin ensimmäistä kertaa elämässään. Aluksi talon porot arastelivat Riikkaa, mutta ruokkimalla ja jutustelemalla niille, ne tottuivat pian uuteen hoitajaansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Poron luottamus täytyy ansaita. Jos poroa kohtelee huonosti, se muistaa sen iäti ja toimii sen mukaisesti. Rauhallinen liikehdintä ja jutustelu sekä määrätietoiset otteet ovat valttia porojen kanssa työskentelemisessä.

Porosolmun teko

Ihan ensimmäisenä uutena asiana piti opetella porosolmun teko, jolla ajoporot sidotaan puuhun kiinni. Alussa Riikka toi vahingossa väärän valkkoporon raitoon, kun hän ei erottanut poroja toisistaan.

– Pikku hiljaa aloin huomaamaan selkeät erot porojen ulkonäössä ja varsinkin luonteeltaan ne olivat aivan erilaisia.

Aikaisemmin tuleva luonto-ohjaaja oli nähnyt poron vain kauempaa vaelluksellaan taikka auton ikkunasta. Nyt Riikalla on paljon tietoa ja käytännön oppia poroista ja niiden sielun maailmastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Porot ovat kyllä mahtavia eläimiä. Ne ovat todella kauniita ja sympaattisia eläimiä, jotka ovat aina valmiita pikku herkutteluun, jos vain jäkälää on tarjolla. Harmi, ettei ollut enemmän aikaa viettää porojen kanssa.

Upea elämys tunturissa

Riikka pitää harjoitteluaan Saariselällä erittäin opettavaisena ja antavana matkana. Hänen mielestään parasta oli, kun sai työskennellä eläinten parissa upeissa maisemissa.

– Ja sai tehdä fyysistä työtä ulkoilmassa mahtavien ihmisten ja eläinten kanssa.

– Olen oppinut myös itsestäni paljon tällä reissulla ja saanut itseluottamusta selvitä tilanteista. Kertakaikkiaaan upea elämys!

Ilmoita asiavirheestä