Ihmiset

Poliisilaulajat tulevat jälleen tunturiin

Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat on Suomen ainoa maakunnallinen poliisikuoro, joka on perustettu vuonna 1985. Kuorossa on tällä hetkellä 28 laulajaa.

– Olemassaolonsa aikana kuoro on esiintynyt yli kaksisataa kertaa, joista pääosa esiintymisistä on kirkkokonsertteja. Poliisilaulajat ovat esiintyneet lähes kaikissa Etelä-Pohjanmaan kirkoissa, kertoo Jorma Olli Poliisilaulajista.

Kuoro on esittänyt myös kevyempää musiikkia lukuisissa paikoissa kotimaassa ja myös ulkomailla. Kuoroa johtaa Ilmajoen musiikkiopiston rehtori, diplomilaulaja Arto Risku . Hän on myös sovittanut suuren osan Poliisilaulajien esittämistä kappaleista. Kuoroa säestää dir.cant. Risto Lehtinen.

– Kuorolaisista lähes kaikki ovat aktiivisia Lapinkävijöitä. Olemme vierailleet Saariselällä vuodesta 2003 joka toinen vuosi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mutta mikä saa aikuisen miehen laulamaan kuorossa?

− Kuorolaulanta on sosiaalinen tapahtuma. Lisäksi laulaminen on suoranaista stressin hallintaa. Siitä vain saa mielihyvää. Kun opit jonkun asian, on mahtavaa näyttää se koko maailmalle. Ja jos saa vielä laulaa vastaanottavalle yleisölle ja näkee vielä yleisön silmistä, että he tykkäävät kuulemastaan, niin silloin tietää onnistuneensa, pohtii Jorma Olli.

Poliisilaulajat konsertoivat Saariselän kappelissa tiistaina 4.9. kello 19 ja Kaunispään Huipun ravintolassa torstaina 6.9. klo 21.

Ilmoita asiavirheestä