Hyvinvointi

Polar Creek panostaa pienryhmiin ja intensiivisiin kokemuksiin

Talvisia aktiviteettejä tarjoava Polar Creek toimii ensimmäistä talveaan Saariselällä. Perheyrityksen palveluvalikoimaan kuuluu muun muassa moottorikelkkasafareita sekä lumikenkä- ja hiihtovaelluksia.

Vaikka yrityksellä on vasta ensimmäinen talvi meneillään, sen toisella omistajalla Andrey Lanevilla on jo vuosien kokemus sekä ulkoilmaelämästä että oppaana toimimisesta.

Suomeen miehen alun perin toivat suomalaiset sukujuuret. Ennen Inariin asettumista Tampereen seudun ammattiopiston Kurun toimipisteessä kansainvälisen eräopaskoulutuksen suorittanut Lanev ehti työskennellä muutamia vuosia husky- ja moottorikelkkasafarioppaana eri puolilla Suomea, myös Saariselällä.

— Viime syksynä päätimme vaimoni Maria Lysenkovan kanssa perustaa oman yrityksen tänne Inariin. Molempien mielestä tämä on paras mahdollinen paikka sekä meille että yritykselle, Lanev kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Revontulia ja pilkkiretkiä

Tällä hetkellä suosituimpia retkiä ovat moottorikelkalla tehtävät pilkkireissut ja revontulien metsästysretket. Saariselän Siula-liikekeskuksessa sijaitseva uusi yritys Polar Creek tarjoaa pääasiassa lyhyitä, korkeintaan yhden päivän mittaisia retkiä. Ryhmäkoot ovat tarkoituksella pieniä ja yleensä mukana on vain kahdesta viiteen kelkkaa. Silloin turhaa odottelua koituu mahdollisimman vähän.

— Pieni ryhmäkoko mahdollistaa paljon enemmän. Kahden tunnin retkellä ehdimme ajaa jopa 25 kilometriä. Paitsi että voimme ajaa lujempaa, minulla on myös enemmän aikaa jutella osanottajien kanssa ja he ehtivät ottaa valokuvia. Se ei onnistuisi isossa ryhmässä, Lanev selittää.

Saariselkä sopii myös omatoimiseen kelkkailuun

Opastettujen safareiden lisäksi Polar Creek vuokraa moottorikelkkoja omatoimisille retkille. Alkuun kuuluu aina lyhyt opastus kelkan käsittelystä sekä kuinka toimia, jos kelkka uppoaa lumeen. Suurin osa asiakkaista vuokraa kelkan muutamaksi tunniksi tai korkeintaan päivän ajaksi. Yleensä retkueeseen kuuluu ainakin yksi henkilö, jolla on aikaisempaa kokemusta moottorikelkkailusta.

— Muutamassa tunnissa ei ehdi vielä kovin kauas Saariselältä. Täällä on melko turvallista ajaa, sillä ympäristössä liikkuu paljon muitakin kelkkailijoita, jotka tulevat kyllä nopeasti avuksi, jos kelkka juuttuu lumeen tai puhelin ei jostain syystä toimi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Andrey Lanev muistuttaa, että perus erä- ja selviytymistaidot pätevät myös moottorikelkkailussa. Puhelimen akku kannattaa ladata aina täyteen ennen retkelle lähtöä ja puhelin on syytä pitää lämpimässä paikassa, jotta akku kestää mahdollisimman pitkään.

— On myös suositeltavaa kantaa mukana reppua, johon on pakattu ainakin ensiaputarvikkeita, alueen kartta, otsalamppu, tulitikut, puukko, juomavettä ja hieman ruokaa. Aina täytyy myös kertoa jollekulle, minne on menossa, hän jatkaa.

Lopuksi Lanev vinkkaa, että jos kelkkaretkelle aikovalla on jo aikaisempaa moottorikelkkailukokemusta, voi hyvin lähteä omatoimiselle retkelle. Muussa tapauksessa kannattaa valita opastettu safari.

Ilmoita asiavirheestä