Hyvinvointi

Open Fell Biking- eli Saariselän avotunturipyöräilyn reittikartta on ilmestynyt

Saariselän maastopyöräilyn kaksikielinen Open Fell Biking (OFB) eli avotunturipyöräilyn kesäreittikartta on ilmestynyt ja se on jaossa Saariselän hotelleissa ja matkailuneuvonnassa.

Lisäksi karttaa saa mm. Ivalon ja Inarin matkailuneuvonnoista sekä sen voi ladata netistä. Kartta on suomen- ja englanninkielinen.

Open Fell Biking -pyöräreittikartassa on esitelty sekä aloitteleville että kokeneille harrastajille yhdeksän ympyräpyöräilyreittiä, joita on kehitetty Inarin kunnan hallinnoimassa Saariselkä kansainväliseksi pyöräilykohteeksi -kehittämishankkeessa yhteistyössä yrittäjien ja asiantuntijoiden kanssa. Kartalla on lyhyin reittikuvauksin kerrottu seuraavat OFB-reitit (reittikuvaukset löytyvät inarisaariselka.fi / openfellbiking.com -sivuilta)

OFB-kesäreittikartan avulla halutaan tarjota pyöräilijöille helposti löydettäviä reittejä Saariselän laajasta polku- ja reittiverkostosta. Kaiken perustana on ns. runkoreitti, joka yhdistää alueet Kakslauttasesta Kiilopäälle, Saariselän kylälle ja aina Moitakuruun saakka.

Merkittyjä ja merkkaamattomia

Ympyräreitit nro 1-7 on merkitty maastoon symbolilla ja reitin numerolla, joka näkyy myös kartassa. Suunnistaminen reiteillä on pyritty tekemään mahdollisimman vaivattomaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Reittejä 8 ja 9 ei ole merkitty maastoon ja Kulmakurun kierros on luonteeltaan luonnontilainen erämaareitti, jota suositellaan ainoastaan erittäin kokeneille suunnistustaitoisille maastopyöräilijöille. Kaikkien reittien GPS-jäljet ja reittikuvaukset on ladattavissa openfellbiking.com ( inarisaariselka.fi )-sivuilta ja Inarin kunnan karttasivuilta.

Open Fell Biking -brändi

Open Fell Biking eli avotunturipyöräily on Saariselän ihme. Avotuntureita voi nimittäin huiputtaa polkupyörällä. Saariselälle on valittu mielenkiintoisimmat ympyräreitit, joissa jokaisessa reitissä on mielenkiintoista koettavaa.

Open Fell Biking -yritykset Saariselällä tarjoavat majoitus-, ruokailu-, välinevuokra- ja ohjelmapalveluja ympäri vuoden. Esimerkiksi vuokrattavien maastopyörien määrä Saariselällä on lisääntynyt huikeasti jopa viime vuodesta. Yritykset ovat kehittäneet palveluja erityisesti pyöräilijöiden tarpeita ajatellen.

Reittimerkintätyö on aloitettu

Metsähallitus merkitsee kesän 2021 aikana reitit 1-7 maastoon, joten pyöräilijöiden tulee huomioida vielä merkintöjen keskeneräisyys. Merkintöinä ovat pyöräilijäsymboli ja kartassa oleva reittinumero. Saariselän alueen maastopyöräilyreitit kulkevat valtion mailla ja ovat siten Metsähallituksen hallinnoimia ja huoltamia. Saariselän keskustasta Kaunispäälle (reitti nro 1) kulkee osin Inarin kunnan alueella ja reittimerkinnästä vastaa Inarin kunta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Open Fell Biking -talvireittikartta ilmestyi jo viime talvena. Pyöräilyhanke toteutti pilottina talvireittikartan keväällä 2021 ja se on ladattavissa myös netistä.

1. Kaunispää, 6 km

2. Moitakuru, 27 km

3. Prospektorin kierros, 11 km

4. Vellinsärpimä, 31 km

5. Luulampi, 25 km

6. Rautulampi, 24 km

7. Sivakkaoja, 22 km

8. Kultareitti, 8,5 km (maastossa ei reittimerkintää)

9. Kulmakuru, 30 km (maastossa ei reittimerkintää)

Yhdeksän reittiä kartalla

1. Kaunispää, 6 km

2. Moitakuru, 27 km

3. Prospektorin kierros, 11 km

4. Vellinsärpimä, 31 km

5. Luulampi, 25 km

6. Rautulampi, 24 km

7. Sivakkaoja, 22 km

8. Kultareitti, 8,5 km (maastossa ei reittimerkintää)

9. Kulmakuru, 30 km (maastossa ei reittimerkintää)

Ilmoita asiavirheestä