On aihetta juhlaan!

Kädessäsi on Suomen vanhin tunturilehti. Saariselän Sanomat viettää tänä vuonna pyöreitä vuosiaan. 30-vuoden ajan Saariselän Sanomat on tuonut tuoreita uutisia tuntureilta ja samalla antanut menovinkkejä sinne aikoville. Lehden perusti aikoinaan nykyään Tuusulassa asuva Hannu Rajala. Oli ilo ja kunnia haastatella Hannua juhlavuotemme kunniaksi. Hannu kehitteli matkailulehti-idean Saariselälle yhdessä edesmenneen Matti Vesterisen kanssa. Ylpeydellä astelemme Hannun ja Matin saappaissa edelleenkin tehden Saariselän Sanomia ilmestyväksi neljä kertaa vuodessa.

Haluamme juhlistaa juhlavuottamme Saariselän kävijöiden ja ystävien kesken. Jalkaudumme Saariselällä useampiin ulkoilmakohteisiin tämän kevään aikana. Haluamme tarjota lukijoillemme mukavan ja rennon tulistelu- ja yhdessäolohetken alkaen hiihtolomaviikolta 8, jolloin olemme tavattavissa Auroratuvalla. Lisäksi tulemme tapaamaan Teitä Tievatuvan kodalle, Suomen Latu Kiilopäälle ja Moitakurun latukahvilaan. Kevään mittaan toivomme tapaavamme paljon Saariselän Sanomien lukijoita. Haluamme saada teiltä paljon uusia kehittämisideoita ja juttuvinkkejä tulevaisuuden lukupaketteja varten. Teemme lehteä Teille ja haluamme, että Te viihdytte lukijoinamme myös seuraavat 30 vuotta.

Saariselkä ja Kiilopää ovat alueina yhä enemmän alkaneet kiinnostaa lapsiperheitä. Eikä ihme! Täällä on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle aina vaarista vauvaan. Alueemme on rauhallinen, turvallinen ja ennen kaikkea puhdas. Jos ulkona sataa, taikka on liian kylmä, niin aina löytyy mukavaa tekemistä koko perheelle myös sisätila-aktiviteeteissä. Miten olisi pulahdus kylpylään taikka pallomereen? Tai miksei vaikka keilaamaan taikka pelaamaan biljardia? Ja löytyyhän meiltä myös pohjoisin Angry Birds Activity Park. Kokosimme lapsiperheille suunnatut Lapset tunturissa-teemasivut, joista toivomme perheen pienemmillekin löytyvän paljon iloa ja suuria tunteita.

Lapissa tehtiin viime vuonna monia tv-sarjoja ja elokuvia. Suuria tuotantoja kuvataan Lapissa nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Näistä mainittakoon tv-sarja Ivalo, joka on jo pyörinyt jouluna Elisa Viihteellä. Lisäksi samaan aikaan valkokankaalla nähtiin Ailo-pienen poron suuri seikkailu. Molempia kuvattiin pohjoisen tunturimaisemissa. Tuotannot tuovat alueelle tuloja ja ennen kaikkea arvokasta näkyvyyttä jopa kansainvälisellä tasolla. Tuotantojen palvelemisessakin paikalliset toimijat ovat ensiarvoisen tärkeässä roolissa. Lapin kysyntä kuvauspaikkana on kasvussa ja se korostaa entisestään vastuullisuuden ja eettisyyden merkitystä tulevaisuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä lehdessä pääset lukemaan artikkeleita Saariselän Sanomien ensimmäisestä lehdestä. Jatkamme takavuosien, legendaaristen hetkien läpi käyntiä lehdissämme koko vuoden mittaan ja tietenkin unohtamatta verkkolehteämme. Joko muuten olette löytäneet meidät internetistä? Verkkolehdestämme pääsee lukemaan alueen uutiset ja jutut reaaliajassa.

Saariselän Sanomat on alueella jo olevan matkailijan infopaketti, mutta samalla se on etelässä olevien Lappifanien lehti, joka antaa lääkettä Lapin kuumeeseen ja -hulluuteen silloinkin, kun ei pääse sinne, minne sydän sykkii. Toivomme, että viihdytte Saariselän Sanomien seurassa edelleen ja saatte nautinnollisia lukuelämyksiä.

Hyppää poron rekeen ja nauti elämyksellisiä hetkiä Saariselän lumen hohtoisilla hangilla! Kaunista kevättä!

Inga-Briitta Magga

Saat tilattua Saariselän Sanomat joko kotiin tai digilehtenä osoitteesta: https://www.saariselansanomat.fi/neoproxy/neo/neoproxy.dll?tem=order&PRINT_PAPER_ID=106&epaper_id=117&mobile=0

Ilmoita asiavirheestä