Ihmiset

Nyt jo kymmenettä kertaa: Saariselkä MTB-kolmipäiväinen etappikisa

Hiihtäjien Tiina ja Reima Idströmin kotipaikalleen Saariselälle nolla - lähtötilanteesta, 10 vuotta sitten ideoima Saariselkä MTB Stages -etappikisa on huippu veto!

– Viimeiset 10 vuotta osaan sanoa aika hyvin, missä olen ollut elokuun lopussa. Eipä sitä varmaan silloin 2011 osannut ajatella, millainen Saariselkä MTB on vuonna 2020, näin kirjoittaa Facebook-seinälleen hiihtäjä, maastopyöräilijä Tiina Idström.

– Sen voin sanoa, että Saariselkä MTB:stä olen ylpeä. Paljon ollaan vuosien varrella Reiman kanssa tehty töitä tämän eteen, ja Saariselkä MTB:stä on kasvanut vuosien varrella hieno tapahtuma, hän jatkaa.

Tiina jatkaa vielä päivitystään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Monesti olen sanonut, että hyvä maastopyöräilytapahtuma on harvoin ’helppo ja kiva’. Parhaiten mieleen jää sellaiset tapahtumat, joissa joutuu oikeasti äärirajoille, välillä väsyttää ja vi..aa, on kylmä ja nälkä, mutta lopussa kiitos seisoo. Rankan kevään ja kesän jälkeen, tämän vuoden tapahtuman järjestelyissä oli ehkä yllättävän paljon yhtäläisyyksiä niihin fiiliksiin, joita kisailijat kokevat kisan aikana.

Todellakin, noihin toteamuksiin voi yhtyä jokainen urheilun ystävä ja luontoliikuntamatkailun kannattaja. Lisäksi Tiina antaa kiitosta Saariselän toimijoille ja Saariselän Keskusvaaraamolle sekä vuosia mukana puurtaneille talkoolaisille ja kilpaurheilussa työtä monella saralla tekevälle seuralleen, Inarin Yritykselle.

Saariselän maastopyöräkisa, joka on viime vuosina järjestetty jo ison maailman malliin, kolmipäiväisenä etappikisana, on paitsi kilpaurheilua, se on erityisesti näinä aikoina myös merkittävää, kuntaan matkailu tuloa tuottavaa liikuntamatkailua koko kunnan kannalta. Jatkoa seuraa taas vuoden kuluttua.

Elite-sarjassa tiukka kisa

Erityisesti miesten Elite-sarjan kisa oli loppuun saakka tiukka. Kolmen päivän etappien yhteispituus oli 180 kilometriä. Lauantain 80 kilometriä tunturissa karsi jyvät akanoista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eka kisapäivänä, perjantaina kokonaiskisan voittaja, Niko Heikkilä Team Giant Suomi / OPP kärsi rengasrikon ja joutui muutaman minuutin takaa ajoon. Lauantain 80 kilometrin matkalla hän kiri johdossa ollutta Ville Tuppuraista kiinni. Tuppurainen edustaa JYPS/Rocky Mountain bicycles seuraa. Eroa jäi vielä puolisen minuuttia.

Viimeisen päivä yhteislähdössä myös Tuppuraisella oli matkan aikana pikku vastuksia ja niin Heikkilä ajoi kuin ajoikin myös Saariselän MTB-kisan voittoon ja kuittasi 1000 euron pääpalkinnon. Heikkilä oli heinäkuussa voittanut myös Inarin Juutuanvaarassa järjestetyn Inari Epic-kisan. Naisten elite-sarjaa emännöi suvereenisti tuttuun tapaansa Jyväskylän pyöräilyseura / Augmen Sini Alusniemi .

Ilmoita asiavirheestä