Paikallisuutiset

Norjaan voi matkustaa maanantaina 15.6.

Rajavalvonta poistuu Norjan vastaiselta rajalta

Norjaan voi matkustaa Suomesta 15.6. alkaen.

Suomen Lapissa sisärajavalvonta muuttuu siten, että rajavalvonta poistuu 15.6.2020 alkaen Suomen ja Norjan väliseltä maarajalta. Rajavalvonta poistuu myös Suomen ja Norjan, Tanskan, Islannin, Viron, Latvian ja Liettuan välisestä lentoliikenteestä.

Hallituksen tekemä päätös mahdollistaa kaikkien lentoasemien avaamisen henkilöliikenteelle, huomioiden sisä- ja ulkorajaliikennettä koskevat matkustusrajoitukset.

Ruotsin rajan valvonta jatkuu

Sisärajavalvonta jatkuu Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä 14.7.2020 asti. Länsirajan rajanylityspaikkojen (Karesuvanto, Kolari, Muonio, Pello, Tornio ja Ylitornio) kautta voi palata Suomeen, ja työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne on mahdollista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyseessä voi olla esimerkiksi perheasia kuten lähiomaisen tapaaminen tai seurustelusuhde, tai kiinteistön, asunnon tai vapaa-ajan asunnon omistaminen Suomessa.

Perustuslain 9 §:n mukaan Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen, ja jokaisella on oikeus halutessaan lähteä Suomesta, ellei henkilöllä ole tähän lakiperusteista estettä.

Suomen hallitus kuitenkin suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

Lapin itärajalla rajoitukset jatkuvat

Rajaliikenteen rajoitukset jatkuvat ulkorajalla eli Venäjän rajalla ja muista kolmansista maista saapuvien kohdalla 14.7.2020 saakka. Ulkorajoilla sallitaan paluuliikenne Suomeen ja muu välttämätön liikenne.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen kansalaisen perheenjäsenten maahanpääsy on mahdollista kansallisuudesta riippumatta.

15.6. alkaen omaehtoista karanteenia suositellaan kaikille Suomeen saapuville, jotka tulevat maista, joihin kohdistuu edelleen sisä- tai ulkorajavalvonta (mm. Ruotsi ja Venäjä). Omaehtoista karanteenia ei tarvita, jos henkilö saapuu Norjasta, Tanskasta, Islannista, Virosta, Latviasta tai Liettuasta.

Ohjeistus rajanylitysliikenteeseen poikkeusolojen aikana 15.6. alkaen tästä

THL:n matkustajaohje

Ilmoita asiavirheestä