Ihmiset

MTB Stages: kolmipäiväinen maastopyöräilykisa Saariselän tuntureilla

Saariselkä MTB Stages on kolmipäiväinen maastopyöräily etappikisa Saariselän tuntureilla 21.-23. elokuuta Urho Kekkosen kansallispuiston ja Hammastunturin erämaa-alueella.

180 etappikilometrin aikana valloitat legendaarisen Kulmakurun, maisemallisesti huikean hienot Raututunturit ja monet monet muut Saariselän alueen historiallisesti ja geologisesti ainutlaatuiset kohteet.

Kolmen päivän aikana pääset huiputtamaan kymmeniä Saariselän tuntureita.

Saariselän maasto on tunnettu muutamista erityispiirteistä: nousut ovat suomalaisessa mittakaavassa pitkiä ja korkeuserot suuria. Pitkät ja hikiset nousut lupaavat tietenkin mahtavia vauhdikkaita alamäkiä, joita löytyy myös.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuntureilla maastotyyppi on kivinen, kivet on teräviä. Moni pyöräilijä onkin kokenut tämän karvaasti rengasrikkojen muodossa. Polut ovat monilta osin rakentamattomia. Tämä tarkoittaa sitä, että jos vastaan tulee joki tai tunturipuro, niin siitä ajetaan tai kahlataan läpi.

Ja sitten meillä on tietenkin kilometritolkulla ihan tolkuttoman hienoja ja hauskoja polkuja!

Saariselkä MTB Stagesin lähtöviivalle asettuu vuosittain kansainvälinen joukko osallistujia elitetason maastopyöräilijöistä pyöräilyn harrastajiin. Saariselkä MTB Stages ei ole mikään joka-mies-kisa, eikä siitä selviä läpi kukaan helpolla. Sen on tarkoitus olla kesän 2020 kovin haaste, jonka jälkeen jokainen maaliin ajanut voi onnitella itseään.

Ilmoita asiavirheestä