Paikallisuutiset

Monotanssit tulevat taas – Laanilan Monotanssit oy:n hallituksen pj Jari Kaukonen: ”Toivomme runsasta osallistumista taataksemme mahdollisuuden jatkaa toimintaa vastaisuudessakin”

Viime vuonna Laanilassa tanssahdeltiin monotanssien tahtiin kahden vuoden tauon jälkeen. Olettamuksena oli, että tanssit järjestettäisiin samalla tavoin myös tänä vuonna. Toisin kävi, mutta monotansseja päästään joka tapauksessa tanssimaan.

– Olimme valmiita jo uuteen kevääseen ja pohjakassakin oli valmiina, mutta tälle vuodelle vuokrausta tiedustellessamme saimme vastauksen omistajalta, ettei tilaa enää vuokrata meille, ei lyhytaikaisesti tai pitkäaikaisesti, kertoo Laanilan Monotanssit oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä pitkäaikainen Saariselän kävijä Jari Kaukonen .

Tieto vuokrauskiellosta tuli hänelle täytenä yllätyksenä, koska edelliskeväänä sekä toistamiseen ruskaviikoilla järjestetyt tanssit olivat sujuneet hyvin ja palaute oli ollut yksinomaan positiivista. Selvää kuitenkin oli, että jokin vaihtoehtoinen ratkaisu koetettaisiin löytää. Niinpä Kaukonen aloitti uudet neuvottelut heti seuraavana päivänä.

Tasan viikon kuluttua monotanssien ystävät saivat huokaista helpotuksesta: monotansseja tanssittaisiin Laanilassa myös tänä keväänä, eikä uusikaan tanssipaikka ole kaukana legendaarisesta Laanihovista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Monotanssit tanssitaan 23. maaliskuuta ja 13. huhtikuuta välisenä aikana Savottakahvilan pihalle pystytettävässä lämmitettävässä teltassa. Laanilan Monotanssit oy:n hallitus on päättänyt käyttää kaiken tarmonsa ja varallisuutensa mahdollistaakseen perinteisten monotanssien jatkumisen keväällä, vaikka Laanihovin omistaja ei luvannut vuokrata meille tilaa. Hyödynnämme yhteistyön Savottakahvilan kanssa kevätaukiolomme ajan, Kaukonen sanoo.

”Haluamme pitää myös suomalaiset täällä”

Kaukoselta sekä muilta monotanssiaktiiveilta oli jo ehditty tiedustella tulevan kevään monotansseista.

– Parisen kymmentä kyselyä on tullut, että onko monotanssit Saariselällä vai lähdemmekö sen sijaan Ylläkselle tanssimaan, Kaukonen kertoo.

Hänen mielestään monotanssien tärkein tehtävä onkin tarjota ohjelmaa erityisesti kotimaan matkailijoille. Keväällä ja ruskan aikaan suomalaiset muodostavat vielä suurimman osan Saariselälle tulevista matkailijavirroista, hän muistuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Me haluamme pitää myös suomalaiset täällä, jottei paikka hiipuisi. Niin moni tietää monotanssit, että jos ne jäävät pois, niin silloin Saariselästäkin katoaa jotain.

Kaukonen ei pidä monotansseja kilpailijana esimerkiksi Santa’s Hotel Tunturin eli Tunturihotellin ohjelmatarjonnalle. Tunturihotellin omistava Sava-Group omistaa myös Laanihovin.

Aikaisemmissa neuvotteluissa Kaukoselle oli kerrottu, ettei Sava-Group aio järjestää Laanihovissa enää tansseja. Hän sai käytyjen keskustelujen pohjalta myös sen käsityksen, että hotelliketjun kohderyhmä olisi ulkomaalaisissa matkailijoissa.

– Laanihovin nykyinen omistaja on sanonut monta kertaa, että tanssit ei tuota heille mitään. Meille taas tanssit on väline, jolla saadaan ihmiset tänne ja he pääsevät tapaamaan vanhoja tuttujaan. Tarkoitus ei ole tuottaa suuria voittoja, vaan toivomme runsasta osallistumista taataksemme mahdollisuuden jatkaa toimintaa vastaisuudessakin, hän toteaa.

Ilmoita asiavirheestä