Viihde

Monomestassa Laanilassa tanssitaan päivittäin 6.-20. syyskuuta. Kuva kevään monotansseista. Kuva: Tarja Karjalainen

Monotanssit jatkuvat Laanilan Monomestassa syyskuussa

Syyskuussa jatketaan tanssimista Savottakahvilan piha-alueelle pystytettävässä Monomestassa.

– Monotanssit pidetään 6. - 20. syyskuuta samassa paikassa kuin keväällä eli Savottakahvilan piha-alueelle pystytettävässä Monomestassa. Lisäksi tiistaina 12. syyskuuta pidetään monotanssien jatkot kello 18 - 21. Tuolloin Monomestassa esiintyy Lasse Hoikka & Souvarit, Riitta Lautamäki tanssien järjestämistä varten perustetusta yhtiöstä kertoo.

Riitta Lautamäki kertoo, että Monomestassa Laanilassa tanssitaan taas syyskuussa. Kuva: Tarja Karjalainen

Monomestassa on myös terassialue ja anniskeluoikeudet.

– Me kaikki yhtiössä mukana olevat olemme kotoisin Etelä-Suomesta, pohjoisin taitaa olla Seinäjoelta. Meille kaikille on tärkeää, että Laanilan monotansseille on saatu jatkoa, Riitta Lautamäki toteaa. Hän on viime vuonna perustetun yhtiön hallituksen sihteeri.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laanihovia ei saatu enää vuokrattua

2022 keväänä ja syksyllä tanssipaikkana oli vielä Laanihovi, jonka yhtiö vuokrasi käyttöönsä tansseja varten ja palkkasi henkilökunnan. Tänä vuonna Laanihovia ei enää saanut vuokralle ja tansseja varten pystytettiin ns. pop-up -ravintola.

– Suurin menoerä ovat tämän tilan kulut: rahti, pystytys ja vuokrat. Lisäksi tulevat henkilökunnan ja esiintyjien palkkakulut. Katsotaan nyt, miten talous menee ja sitten päätetään, järjestetäänkö esimerkiksi ruskatansseja ja kevään 2024 monotansseja. Toivotaan parasta, Riitta toteaa.

Riitta Lautamäki huomauttaa, että Monomestan taustalla olevan yhtiön ensimmäinen tavoite ei ole voiton tavoittelu, vaan perinteikkäiden monotanssien jatkuvuus.

Savottakahvilaan ja Monomestaan pääsee Saariselältä myös patikoiden, matkaa on yhteen suuntaan noin 4,5 kilometriä. Kun tanssit on tanssittu, pop-up tanssiravintola puretaan.

Ilmoita asiavirheestä