Ihmiset

Mimmit mittelöivät mäessä

Jälleen olivat mimmit täyttäneet rinteet Saariselällä. Ski Saariselän järjestämä Mimmit mäessä-tapahtuma kerää osanottajia aina Helsingistä Utsjoelle saakka. Moni osallistujista saapuu tapahtumaan aina uudestaan ja uudestaan. Ja moni ottaa töistään lomaa ihan tapahtumaa varten.

Kristiina Simula Oulusta on lumilautaillut lapsesta pitäen. Parkkia hän on laskenut vasta neljä vuotta. Kristiina on osallistunut jo kolmatta kertaa Mimmit mäessä-tapahtumaan.

– Täällä on aina niin mukava ja lämminhenkinen meininki. Olen oppinut täällä tosi paljon kaikkee, Kristiina Simula kuvailee.

Ylläksen Äkäsompolosta tuli myös Anniina Oravala samanhenkiseen porukkaan laskettelemaan. Hänkin on tapahtumassa jo toistamiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Täällä on mukavat rinneprofiilit, kehuu Oravala Saariselän laskettelurinteitä.

Yhteisöllisyys iso asia

Mimmejä mäessä valmentaa Merika Enne , joka muistetaan upeista suorituksistaan kilpailukentillä. Muun muassa vuonna 2015 Enne sai MM-hopeaa big airin lumilautailun maailmanmestaruuskilpailuissa Itävallassa. Merika Enne oli viisi vuotta A-maajoukkueessa. Hän on lopettanut uransa lumilautailijana. Nykyään Merika on valmentanut junnuja Lumilautaliiton leireillä. Enne on ollut Mimmit Mäessä-tapahtumassa jo alusta alkaen.

– Täällä annan vinkkejä lautailijoille, että he oppisivat uusia temppuja taikka muuten kehittämään laskua, kertoo Merika Enne.

– Tänne ei olla tultu kilpailemaan vaan oppimaan uutta. Yhteisöllisyys on tässä tapahtumassa iso asia. lisää Enne.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kauimmaiset osallistujat tulivat Saariselälle pääkaupunkiseudulta ja Turusta.

– Bongasin puolitoista viikkoa sitten tietoa tapahtumasta. Se kuulosti tosi hauskalta. Olen itse aika aloittelija parkissa, joten kaipasin ympäristöä, missä pystyisi oppimaan uutta ja lisää, sanoo turkulainen Miia Aho .

– Tapahtuma vastasi odotuksiini ja enemmänkin. Eilen opin jo enemmän, mitä olen oppinut kahden vuoden aikana, lisää Aho.

Miia Aho oli ensimmäistä kertaa Saariselällä ja oli ihastunut tunturimaisemaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Täällä on rauhallista ja paljon luontoa ympärillä.

Ilmoita asiavirheestä