Hyvinvointi

Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty myös retkeilykohteiden tulistelupaikoilla

Metsähallitus muistuttaa, että metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on kielletty, eikä tulta saa tehdä edes kansallispuistojen ja muiden retkeilykohteiden valmiilla tulentekopaikoilla. Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Niissäkin tulenteko saatetaan kieltää paikkakohtaisesti.

Metsäpalovaroituksen aikana myöskään risukeittimien käyttö ei ole sallittua niistä aiheutuvan kipinöintivaaran vuoksi. Myöskään kertakäyttögrilli ei ole luvallinen ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana. Kertakäyttögrillien käyttöä suositellaan välttämään myös normaalioloissa, sillä ne kuormittavat ympäristöä.

Metsähallitus neuvoo tiedotteessaan ottamaan retkelle mukaan eväät, joita ei tarvitse lämmittää tulella tai vaihtoehtoisesti käyttämään retkikeitintä. Retkikeitintäkin tulee käyttää vain turvallisissa olosuhteissa palamattomalla alustalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Metsähallitus kehottaakin kaikkia retkeilijöitä toimimaan vastuullisesti luonnon ja pelastuslaitoksen resurssien säästämiseksi. Koska Metsähallitukselle kuuluu valtion maiden maastopalojen jälkivartiointi, on se työ suoraan pois esimerkiksi retkeilijöiden hyväksi tehtävästä työstä.

Maastoon lähtiessä voimassaolevat ruohikko- tai metsäpalovaroitukset on syytä tarkistaa Ilmatieteenlaitoksen sivuilta osoitteesta www.fmi.fi/varoitukset .

Ilmoita asiavirheestä