Paikallisuutiset

Metsähallitus kunnostaa autio- ja varaustupia kesän aikana

Urho Kekkosen kansallispuistossa kunnostusvuorossa on Luirojärven Kuuselan kämppä. Lisäksi Lemmenjoen kansallispuistossa Sallivaaran historiallisella poroerotuspaikalla kunnostetaan viisi suojeltua tupaa.

Autio- ja varaustupien kunnostaminen on suomalaisen vaellusperinteen vaalimista, sillä näin laaja tupaverkosto on maailmassa ainutlaatuinen. Tupia remontoidaan Enontekiön Käsivarressa, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja lähialueilla sekä Urho Kekkosen kansallispuistossa. Lisäksi Lemmenjoen kansallispuistossa Sallivaaran historiallisella poroerotuspaikalla kunnostetaan viisi suojeltua tupaa, Metsähallitus tiedottaa.

Osa tuvista peruskorjataan, osassa uusitaan ovia ja ikkunoita, joissain myös kalusteita. Tupien korjausvelkaa pystytään pienentämään eduskunnan myöntämillä tulevaisuusinvestointivaroilla. Kunnostukset tuovat työtä myös paikallisille yrittäjille.

Tupien nettisivuille tulee tieto kunnostusajasta, jolloin ne eivät ole retkeilijöiden käytössä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuvat tarvitsevat huolenpitoa myös retkeilijöiltä

Vanhat tuvat ovat retkeilijöiden rakastamia. Metsähallituksen Luontopalvelujen hoidossa on kansallispuistoissa ja muissa retkikohteissa yli 400 autio-, päivä-, varaus- tai vuokratupaa. Suuri osa jo vuosikymmenien ikäisiä. Osa tuvista on rakennettu alun perin muihin tarkoituksiin, kuten kullankaivajien tai metsätyömiesten kämpiksi ja myöhemmin siirtyneet palvelemaan retkeilijöitä.

Tuvat tarvitsevat hellää huolenpitoa myös käyttäjiltään. Kulkijan on kunniakkaan perinteen mukaan jätettävä tupa parempaan siivoon kuin mitä se oli sinne tultaessa. Kun huolehtii tuvan siisteydestä ja vie omat ja tarvittaessa muidenkin roskat pois, säästää tupien huoltajien työaikaa muuhun retkeilijöiden ja luonnon hyväksi tehtävään työhön.

Ilmoita asiavirheestä