Paikallisuutiset

Metsähallitus etsii jälleen paimenia

Valtavan suosion keränneet Metsähallituksen Paimenviikot tulevat taas ensi kesänä. Haku kesän 2019 Paimenviikoille avataan tammikuun puolivälissä.

Kesän 2019 paimenia etsitään jälleen. Haku paimeneksi jatkuu seuraavaan tiistaihin 22. tammikuuta kello 12 saakka. Lammaspaimenet arvotaan ilmoittautuneiden joukosta helmikuun aikana. Ilmoittautumislomake on osoitteessa www.luontoon.fi (www.luontoon.fi/vapaaehtoistoiminta/paimenviikot).

Paimenviikot ovat maksullisia ja saadut tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoitoon. Paimenviikoilla arpaonnen suosimat paimenet saavat viikoksi vuokrata tilan tai tuvan upeiden maisemien keskeltä. Paimenet pääsevät kokeilemaan maalaisromanttista elämää paimentaen lampaita, lehmiä tai hevosia. Viikon aikana on mahdollisuus rajattomaan eläinterapiaan rapsutuksia janoavien lampaiden ja hieman itsenäisempien lapinlehmien tai hevosten seurassa.

Paimenten tehtäviin kuuluu muun muassa vaihtaa eläimille raikas juomavesi, seurata eläinten yleiskuntoa ja siirtää ne syödyltä laidunlohkolta seuraavalle. Eläimet on hyvä myös laskea päivittäin, jotta mahdolliset karkulaiset saadaan kiinni. Tilan koosta riippuen paimen voi ottaa mukaan myös perheen tai ystävän paimenseurakseen. Osaan kohteista myös lemmikit ovat tervetulleita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paimenviikot hyödyttävät ihmistä ja luontoa

Hyötyvaikutus paimenille ja ympäröivälle luonnolle on ilmeinen monilla eri mittareilla. Viikko luonnon keskellä parantaa fyysistä ja henkistä terveyttä. Eläinten puuhien seuraaminen ja lampaiden rapsuttelu rentouttaa ja lievittää pahimmankin stressin. Viikko luonnossa ja eläinten kanssa parantaa vastustuskykyä. Henkilökohtaisen hyvän lisäksi Paimenviikoille osallistuvat mahdollistavat historiallisten tilojen perinteisen luonnonhoidon ja samalla luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen.

Saat tilattua Saariselän Sanomat joko kotiin tai digilehtenä osoitteesta: https://www.saariselansanomat.fi/neoproxy/neo/neoproxy.dll?tem=order&PRINT_PAPER_ID=106&epaper_id=117&mobile=0

Hae näin

Paimeneksi ilmoittaudutaan Webropol-lomakkeella.

Haku paimeneksi alkaa tiistaina 15.1.2019 klo 12:00 ja jatkuu seuraavaan tiistaihin 22.1. klo 12.

Webrobol-kyselyyn täytetään hakijan henkilötiedot, valitaan kohteet kiinnostavuusjärjestyksessä ja sen jälkeen sopivat ajankohdat.

Ilmoita asiavirheestä