Hyvinvointi

Maailman pohjoisin Metsähotelli® nousee Kiilopäälle

Suomen Latu haastaa neljännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona. Tämän vuoden Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään Suomen luonnon päivänä 31.8.2019, jolloin

Kiilopäälle, Urho Kekkosen kansallispuiston tunturimaisemiin nousee maailman pohjoisin Metsähotelli®.

– Tunturia meillä ei ole koskaan ennen ollut metsähotellin maisemana, kertoo Heli Hilliaho Oulun Latualueelta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Majoittuminen on Metsähotellissa maksutonta, mutta petipaikan pitää varata etukäteen. Yöpyminen tapahtuu joko riippumatossa, kahden-, kolmen- tai kuudenhengen retkiteltoissa taikka puolijoukkueteltassa.

– Lisäksi alueelle varataan kaksisataa omamajoitepaikkaa ja nekin täytyy varata etukäteen, sanoo Hilliaho.

Ohjelmatarjontaa kaikille

400-paikkaisen Metsähotellin yöpymiskokemuksen lisäksi Suomen Latu Kiilopäällä on luvassa paljon monipuolista ohjelmaa kuten nuotioruokakurssi, polkujuoksua, joogaa, maastopyöräilyä, suuntamysteeripeli ja luontotaideretki.

– Päiväohjelma alkaa klo 10 ja tarjolla on monipuolisia lajikokeiluja sekä muuta ulkoilijoille sekä perheille suunnattua ohjelmaa, vinkkaa Heli Hilliaho ja Helena Kinnunen Oulun Latualueelta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuotsolainen Tuula-Maija Magga-Hetta vetää osallistavan saamelaismusiikkityöpajan hotellin vieraille. Lisäksi Pepe Forsberg kertoo iltanuotiolla kansallispuistoista. Rinkkaputken Heikki ja Anne Sulander järjestävät myös omat ohjelmansa Metsähotellin asukkaille. Lisäksi on mahdollisuus päästä opastetuille päiväretkille Kurujen kierrokselle ja Kiilopään huiputuksen. Suomen Latu Kiilopään kuuluisa savusauna on myös tunturin vieraiden käytössä maksullisena.

Alueella toimii myös Nuotiokioski, josta saa ostettua edullisesti mm. pyttipannua, makkaraa, lettuja, tikkupullaa, juomia ja aamupalan.

– Siellä voi maksaa ainoastaan käteisellä, muistuttavat tapahtuman järjestäjät.

Jo toista kertaa mukana

Tankavaaran Kultakylän viestintä- ja markkinointivastaava Anne Sulander on osallistunut aikaisemmin Etelä-Suomessa järjestettävään Metsähotelliin yhdessä miehensä Heikki Sulanderin kanssa. Pariskunta kirjoittaa retkeilyblogia nimeltä Rinkkaputki, jonne kirjattiin myös kokemuksia metsähotelliyöpymisestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Houkuttelimme mukaan Metsähotelliin myös kavereitamme ja yövyimme puolijoukkueteltassa. Tapahtumassa oli myös hyvää ruokaa tarjolla. Tapahtuma oli älyttömän hauska ja lämminkinen kokemus. Varsinkin aamupalalla ihmisillä oli tosi hyvä fiilis, muistelee Anne Sulander.

– Aamulla oli hallaa ja maa oli kuurassa. Olihan se komea näky herätä sieltä silloin, lisää Heikki Sulander.

Rinkkaputken Sulanderit ovat lupautuneet vetämään myös ohjattua ohjelmaa Kiilopäällä Nuku yö ulkona-tapahtumassa. Heikki vetää valokuvausretken tunturissa.

– Minulla on vaelluskirjan lukupiiri, jossa me luemme porukassa vaellusaiheisia kirjoja ääneen, Anne kertoo.

Uusi maisema hotellille

Järjestäjät odottavat Kiilopään Nuku yö ulkona-tapahtumaan tuhatta päiväkävijää.

– Tänne saa tulla siis myös käymään päivällä, ei ole pakko olla yön yli, muistuttaa Kinnunen.

– Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo käynnissä ja kestää aina 23.8.2019 saakka. Haluamme muistuttaa myös, että ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova. Päivätapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ollenkaan.

Tapahtuman järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni lähialueen asukas ja retkeilyn ystävä kauempaakin tulee Kiilopäälle kokemaan Metsähotellin tunnelman ja yöpymään tunturin rinteeseen sekä osallistumaan järjestettyyn ohjelmaan.

– Ja että ihmiset saisivat kipinän retkeilyyn ja rohkaistuvat yöpymään ulkona. Toivomme myös, että tapahtuman myötä Kiilopään ja Saariselän alue, UK-kansallispuisto ja Suomen Ladun toiminta ovat tutumpia entistä useammalle ihmiselle.

Oulun Latualueelta tulee noin 40 vapaaehtoista vastaamaan tapahtuman käytännön järjestelyistä yhteistyössä Suomen Latu Kiilopään kanssa. Oulun Latualueella on järjestetty aikaisempina vuosina neljä Metsähotellia.

Kiilopään Metsähotelli

pääsee kokeilemaan ulkona nukkumista turvallisesti yhdessä toisten retkeilijöiden kanssa maksuttomassa valmiissa teltassa, riippumatossa tai omassa majoitteessa

majoittumisen lisäksi ohjelmaa, ravintola sekä sauna ja kylpylä

avoinna 31.8.

mahtuu majoittumaan yhteensä 400 ulkoilijaa

järjestävät Oulun Latualue ja Suomen Latu Kiilopää

Saariselän ja Kiilopään välillä kulkee maksullinen shuttle bussi, jolla voi kulkea vapaasti päivän ajan tapahtumaan

Ilmoita asiavirheestä