Ihmiset

Maailman pimein jazzfestivaali Kaamosjazz viettää 40-vuotisjuhlavuottaan – Suomen eturivin jazz-artistit kokoontuvat Saariselälle

Euroopan pohjoisin ja Suomen yksi vanhimmista jazzfestivaaleista juhlistaa 40-vuotista taivaltaan 19.-22. tammikuuta 2023 Saariselällä.

Saariselän legendaarisella jazzfestivaalilla esitellään jazzin eri muotoja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti Suomen eturivin muusikoiden esittämänä.

Kaamosjazzin taiteellinen johtaja Johanna Rasmus luonnektii juhlavuoden ohjelmaa uniikiksi.

– On mielettömän suuria kunnia, että saadaan jatkaa Kaamosjazzien elinkaarta 40-vuotisjuhlien merkeissä. Vaikka ohjelma jää tänä vuonna pieneksi, niin laatu korvaa ehdottomasti määrän ja uskon, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Kaamosjazz on erittäin uniikki, maailman pimein festivaali. Me otetaan tää homma tosissaan ja halutaan pitää ohjelma hyvin laadukkaana, unohtamatta pientä jazzin pilkettä silmäkulmassa, toteaa Johanna Rasmus eli tutummin Yona.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viihdeorkesteri Dallape avaa festivaalin 11 huippuammattilaisen voimin

Festivaalit polkaisee käyntiin itseoikeutetusti Suomen merkittävin viihdeorkesteri Dallapé, joka marssittaa lavalle 11 musiikin huippuammattilaista, täydellisyyttä hipovat sovitukset ja svengaavan soiton. Perjantai- ja lauantai-iltojen kattausta tähdittävät kaksi Emman voittanutta artistia ja bändiä: Linda Fredriksson Juniper on tuore Jazz-Emman voittaja vuodelta 2022 ja samaisen palkinnon nappasi vahvoista melodioistaan tunnettu Dalindèo vuonna 2013. Lisämaustetta soundeihin tuovat laajasti tunnettavuutta kerännyt beatboxaaja Felix Zenger sekä jatkokansaa tanssittava R2ISDJ2.

Festivaalit huipentuvat juhlabrunssiin sunnuntaina Maja Mannilan tahtiin

Nelipäiväiset jazzfestivaalit huipentuvat juhlabrunssiin, jonka aikana lavalle nousee maailmallakin tunnettujen muusikkojen noteeraama, nuori laulaja-, pianisti- ja säveltäjä virtuoosi Maja Mannila ja hänen Trionsa.

Kaamosjazz tarjoilee vierailleen kokonaisvaltaisen elämyksen monipuolisen musiikkiohjelmiston ja ainutlaatuisen arktisen tunnelman siivittämänä. Vai mikä olisikaan oivempi tapa siirtyä keikkapaikalta toiselle kuin tykkylumen peittämien puiden latvoja hipovalla tuolihissillä tunturimaisemia ihaillen?

Ilmoita asiavirheestä