Hyvinvointi

Luulammen latukahvila kaipaa yrittäjää

Urho Kekkosen kansallispuiston vanhin latukahvila Luulammella etsii yrittäjää parhaillaan alkavaan hiihtoseonkiin. Luulammen kämppä valmistui vuonna 1984. Alueena Luulampi on suosittu retkeilykohde sekä talvella että kesällä. Paikalla oli alun perin pienempi hirsinen tupa, joka siirrettiin kansallispuiston eteläisempään osaan Karapuljuun autiotuvaksi. Luulammesta rakennettiin heti tilavampi sekä ruskan että kevään sesongeille sopivammaksi. Ensimmäisinä yrittäjinä Luulammella aloittivat pariskunta Bertta ja Lenne Pehkonen Ivalon Alajoelta. Heidän jälkeensä Luulammella jatkoivat Iines ja Erkki Magga Vuotsosta.

Haussa toistamiseen

Nyt Luulammelle etsitään uutta latukahvilayrittäjää jo toisella hakukierroksella. Miksi Luulammelle on vaikeaa löytää yrittäjää puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi ?

– Onhan se toki haastava paikka, kun se on tiettömän tunturin takana. Luulen, että siinä on suurin kynnys. Pelkät leipurin taidot ja varusteet eivät vain riitä. On oltava moottorikelkka ja reki ja sitä pitää osata vielä ajaakin. Tunturin ylitys on haastava, jos sattuu huono sää, puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi Metsähallituksesta arvelee.

Ensimmäisellä hakukierroksella Metsähallitus ei saanut yhtään varsinaista hakemusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yksi asiasta kiinnostunut otti yhteyttä ja hänen kanssaan neuvoteltiin, mutta ei päästy sopimukseen saakka, harmittelee Seurujärvi.

Latukahvilayrittäjältä odotetaan, että tarvittavat luvat kahvilan pitämiseen ovat kunnossa. Lisäksi hänen pitää selvitä itse matkastaan Luulammelle päivittäin.

– Ja pitää olla riittävä ammattitaito suositun latukahvilan pyöritykseen.

Aina avoinna

Tupa on aina auki ja toimii päivätupana kaikille kansallispuiston retkeilijöille. Yksinomaan yrittäjän käyttöön tulevan keittiön puolella on vesipata, kaasujääkaappi ja hyllyt ym. kiinteämmät kalusteet. Yrittäjällä pitää olla itsellään kahvilatarvikkeet, kipot ja kupit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yrittäjä vastaa itse kahvilan jätehuollosta, mutta Metsähallitus hoitaa polttopuut taloon sekä hyysikkähuollon.

Kesällä 2014 aikana Luulammen tupa korjattiin sisältä valoisaksi ilmeeltään ja tunnelmaltaan. Tuvan alapohja ja lattia uusittiin ja myös ikkunat kunnostettiin. Myös kaikki huonekalut kunnostettiin. Vanha tulisija tuvan keskellä purettiin ja tilalle rakennettiin uusi vanhalla mallilla. Tupaa laitettiin kuntoon myös ulkopuolelta. Terassi maalattiin ja kiveys tuvan edessä ladottiin kuosiinsa. Myös piha-alueen tulipaikkoja uusittiin.

– Luulampi on perinteinen latukahvila, jota hiihtokansa rakastaa. Siksi olisi tärkeää saada Luulammelle jälleen kahvilayrittäjä.

Ilmoita asiavirheestä