Ihmiset

Luontokuvatapahtuma Camera Borealis verkkoon

Perinteikäs luontokuvatapahtuma Camera Borealis toteutetaan tänä vuonna verkkotapahtumana. Tapahtumaa ei nyt koronaviruksen vuoksi päästä toteuttamaan Siidan auditoriossa, kuten on totuttu. Perjantai-illalle suunniteltu ohjelma on peruutettu. Lauantain valokuvaesitykset siirtyvät verkkoesityksiksi, joita yleisö pääsee seuraamaan turvallisesti omilta tietokoneiltaan kotisohvalta käsin. Tapahtumaa vietetään 21.11.2020.

Pohjois-Lapin kameraseuran puheenjohtaja Jouni Männistö kertoo, että päätös tapahtumajärjestelyistä oli tehtävä nyt, koska lähempänä tapahtumaa muutosten teko olisi mahdotonta. Männistö huomauttaa, että harmillisen tilanteen valoisana puolena on se, että nyt Camera Borelista pääsee seuraamaan helpommin ympäri Suomea, ja kaiken lisäksi vieläpä ilmaiseksi.

– Tapahtuman järjestämisestä koituu yhdistykselle kuluja, joitten peittämiseksi tullaan tarjoamaan mahdollisuus vapaaehtoisen ohjelmamaksun suorittamiseen, jatkaa Männistö.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Metsähallituksen erikoissuunnittelija Kirsi Ukkonen rohkaisee olemaan ennakkoluuloton, ja tulemaan mukaan Camera Borealis -tapahtumaan virtuaalisesti.

– Innostakaa mukaan myös kauempana asuvat tuttavanne, toivoo Ukkonen.

Teknistä toteutusta suunnitellaan ja testataan. Yleisölle toimintaohjeet annettaan myöhemmin. Ne tulevat löytymään mm. Pohjois-Lapin kameraseuran internet-sivustolta sekä kameraseuran että Siidan facebook-sivulta.

Camera Borealiksen teemana on Pohjoisen luonnon monimuotoiset kasvot. Esiintyjinä ovat luontokuvaajat Taru Rantala , Eija Kujansuu , Kaisa Siren , Jorma Hevonkoski ja Jouni Männistö sekä yli 200 vuorokautta vuodessa maastotyössä viettävä Metsähallituksen puistomestari Petri Piisilä . Lauantain ohjelma on sisällöltään sellainen kuin se olisi ollut Siidassakin, mutta ohjelman aikatauluihin voi tulla muutoksia. Muutoksista tiedotetaan myöhemmin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luontokuvatapahtuman vetovastuu siirtyi viime vuonna Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidalta Pohjois-Lapin kameraseuralle. Kameraseura vastaa tapahtuman järjestelystä, mutta Ylä-Lapin luontokeskus Siida on edelleen mukana järjestelyissä tuomalla tapahtumaan yhden esiintyjän.

Lisätietoja ja tarkka ohjelma löytyvät verkko-osoitteesta: https://www.plks.fi/camera-borealis/

Ilmoita asiavirheestä