Paikallisuutiset

Lomakylä Valle kehittää toimintojaan Business Finlandin avustuksella

Tenon rannalla Utsjoella toimiva Lomakylä Valle ryhtyy kehittämään yritystoimintaansa Business Finlandin myöntämän 100.000 euron suuruisen korona-avustuksen turvin.

Yrityksellä oli selkeät kehittämisajatukset valmiina jo siinä vaiheessa, kun korona nollasi yritystoiminnan kokonaan.

– Kehitysideamme on kolmivaiheinen, kehitämme uusia tuotteita ja haemme uutta asiakaskuntaa. Suomalaiset matkailijat yksinään eivät pelasta Lapin matkailua, he eivät ole valmiita maksamaan siitä, että pääsevät kokemaan lumen, Lomakylä Vallen yrittäjä Anne Forsell tiivistää.

Asiakkaita oli tulossa

Hänen mukaansa asiakkaat loppuivat maaliskuussa koronasulkujen vuoksi kuin kanan lento.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Asiakkaita oli kyllä tulossa, mutta he eivät päässeet maahan, kun lennot loppuivat ja rajat menivät kiinni. Olimme varmaankin ensimmäisten yritysten joukossa koko Suomessa, joka jätti tukihakemuksen Business Finlandille. Meidän oli sikäli helppoa lähteä liikkeelle, että olimme jo aikaisemmin syksyllä ja talvella pohtineet konsultin kanssa yrityksemme kehittämisasioita. Lähes valmiit paperit olivat jo olemassa, Anne Forsell kertoo.

Vallen yrityksessä jatketaan majoitustuotteen kehittelyä, joka palvelisi asiakkaita ympäri vuoden. Aikaisemmin yritys on investoinut hotelli- ja ravintolatiloihin.

– Lasi-igluja on jo kaikkialla, joten me pohdimme sitä, mitä voimme tarjota asiakkaille, jotka eivät ole tottuneet nukkumaan valoisassa kesäyössä. Lisäksi kehitämme kesätuotteita ja etsimme uusia markkinoita koetuotteiden avulla, Anne Forsell kertoo.

Luottavaisin mielin tulevaan

Se, miten tulevat syys- ja talvikausi toteutuvat, riippuu hyvin paljon maailman tilanteesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme kuitenkin luottavaisella mielellä. Kesäkaudella suomalaiset matkailijat ovat tervetulleita ja esimerkiksi kalastajat tulevat varmasti entiseen tapaan. Syys- ja talvikausi riippuu hyvin paljon maailman tilanteesta, siitä miten lennot toteutuvat ja rajat avautuvat. Meille esimerkiksi Norjan rajan avautuminen olisi tärkeää, sillä yrityksellämme on aktiviteetteja Norjan puolella, Anne kertoo.

Myös Deatnu-ravintolan asiakaskunnasta suurin osa norjalaisia.

– Ravintola on ollut avoinna kesäkuun 5. päivästä lähtien. Lounasta emme tarjoile. Ravintola on avoinna päivittäin uusitun listan kera, tervetuloa, Anne Forsell toivottaa.

Ilmoita asiavirheestä