Hyvinvointi

Lemmenjoen venekuljetukset

Lemmejoen kultainen jokilaakso ja veneretki kohti Ravadasköngästä ja Kultahaminaa johdattaa sinut Saamenmaan sydämeen. Lemmenjoella pääset Lapin kullan tunnelmaan ja aitoon erämaahan.

Helpoin tapa päästä Lemmenjoen kansallispuiston sydämeen on matkata sinne jokiveneellä.

Matka jokiveneellä on upea ja tunnelmallinen, matka Njurgulahdesta eli Lemmenjoen kylästä Ravadasin putouksille kestää noin 40-45 minuuttia ja Kultahaminaan noin 1,5, tuntia. Matkalla näet kauniin jokikanjonin sekä upeat tunturijonot, pari matalampaa koskikohtaa edetään rantaa pitkin kävellen.

Lemmenjoen veneristeilyjä toteuttavat Palton Elämysretket sekä Lemmenjoen lumo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paltto Elämysretket

Palton Elämysretkillä matka suuntautuu jokiveneillä Ravadas-putouksille, jotka kuohuvat valkoisina ja puhtaina, kosken pauhu on mykistävä. Ravadaksella nautitaan tervaksen tuoksuisilla tulilla herkullista porokeittoa, jonka päälle juodaan nokipannukahvit. Tulistelun lomassa pääset kuulemaan aitoa perinteistä saamelaista joikua ja tarinaa poronhoidosta. Retken päätteeksi tutustutaan poroihin vanhassa saamelaisessa pihapiirissä Retket toteutetaan tilauksesta ryhmille ja ne alkavat 9. kesäkuuta jatkuen aina 23.kesäkuuta saakka. Tämän jälkeen Palton perhe suuntaa vasanmerkitykseen ja veneretket jatkuvat jälleen tilauksesta 12. heinäkuuta - 23. syyskuuta välisenä aikana. Lähdöt tapahtuvat kyseisenä ajankohtana maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10.30.

Joko elämysretkeä ennen tai sen jälkee on mahdollisuus vierailla Kaija Palton Ateljee Huopapirtissa ihailemassa ja miksei myös ostamassa ainutlaatuisia huopatekstiilejä ja poronnahka-huopa asusteita.

Lemmenjoen Lumon vakiovuorot

Lemmenjoen Lumo tarjoaa elämys- ja majoituspalveluita Lemmenjoella. Voit varata venekuljetuksen Lemmenjoelta Ravadas - putouksille tai Kultahaminaan saakka. Kesäkuun ensimmäisestä viikosta alkaen iltavene lähtee Lemmenjoelta kello 17.00 ja se kulkee Ravadaksen kautta (klo 17.40) Kultahaminaan missä se on noin 18.30. Samainen iltavene lähtee takaisin Kultahamionasta kello 18.40 ja ajaa Ravadaksen kautta (klo 19.00) ja on takaisin Lemmenjoella kello 20.00. Iltaveneen päivittäiset kuljetukset jatkuvat aina syyskuun puoleen väliin saakka.

Kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin Lemmenjoella kulkee myös aamuvene, joka lähtee Lemmenjoelta kello 10.00, pysähtyy Ravadaksella kello 10.40 ja on Kultahaminassa kello 11.30. Samainen vene palaa sitten takaisin Kultahaminasta klo 11.40, pysähtyy Ravadaksella klo 12.00 ja on Lemmenjoella kello 13.00.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaeltamaan kansallispuistoon

Venekuljetusten pysähdyspaikoilta Ravadakselta tai Kultahaminasta on erinomainen mahdollisuus lähteä vaeltamaan kauniiseen luontoon.

Lemmenjoki on läntisen Euroopan laajin erämaa, jossa voi nähdä lähes koko pohjoisen luonnon kirjon vanhoista mäntymetsistä laajoihin tunturialueisiin, reunattomiin soihin ja reheviin jokilaaksoihin. Lemmenjoki on tunnettu luonnonkauneutensa lisäksi kullasta sekä rikkaasta ja värikkäästä kullankaivuperinteestään, joka on ainutlaatuinen koko Euroopassa.

Alueen kultahistoria elää legendoissa ja myös monet paikannimet kertovat kullankaivun historiasta.

Ilmoita asiavirheestä