Paikallisuutiset

Lemmenjoen monipuoliset mahdollisuudet

Lemmenjoella on paljon hyvin merkittyjä vaellusreittejä, joilla on helppo lähteä tutkimaan kansallispuiston kauniita maisemia. Vaellusreittejä löytyy aina lyhyistä poluista usean päivän vaelluksiin. Paikkakunnalla on paljon mahdollisuuksia liikkumisen suhteen. Kansallispuistossa voi tehdä retkiä perinteisesti vaeltamalla taikka meloen. Lisäksi voi yhdistää venekuljetuksen patinkointiin. Tämän vuoksi paikka vetää erityisesti retkeilijöitä puoleensa. Noin 70 kilometrin mittaiselle Lemmenjoelle voi lähteä myös jokiveneretkelle.

Yksi alueen päiväretkikohteista on maksullinen veneretki Ravadaskönkäälle. Samalla retkellä pääsee tutustumaan kullankaivun historiaan. Toinen liikunnallisempi etappi on Joenkielisen tunturin huippu. Se kohoaa viiteensataan metriin ja sieltä avautuu huikea erämaamaisema.

Melojalle Lemmenjoki tarjoaa monipuoliset melontamahdollisuudet. Kanootilla lähdettäessä yleinen lähtöpaikka on Njurgalahden veneenlaskupaikka. Paikalliset matkailuyrittäjät vuokraavat kanootteja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lemmenjoki on kullanhuuhdonnan kotiseutua ja joella on perinteikäs historia. Seudulla asuu edelleen kullankaivajia. Lemmenjoella on useita majoitusyrityksiä ja jokiveneretkiä tarjoavia yrityksiä. Ahkun Tupa ja Lemmenjoen Lumo ovat legendaarisia paikkoja. Lemmenjoelta löytyy myös Ateljee Huopapirtti, joka on huopataiteilija Kaija Palton huovutustöiden myyntinäyttely.

Ilmoita asiavirheestä