Ihmiset

Lapin synkästä kulttuuriperinnöstä luennoidaan Siidassa

Inarissa jo aiemmilta vuosilta tutun monitieteisen Lapin synkkä kulttuuriperintö -hankkeen tutkijat esitelmöivät Siidaan auditoriossa tiistaina 14.8. klo 17:00 alkaen. Parituntisessa tilaisuudessa kuullaan erilaisia näkökulmia paikalliseen ja vähän kaukaisempaan arkeologiaan. Iltaman aloittavat Oulun yliopiston arkeologian professori Vesa-Pekka Herva ja Helsingin yliopiston tutkijatohtori Oula Seitsonen kertomalla miten sotahistorialliset arkeologiset kenttätyöt ovat edistyneet Inarin alueella ja mitä muuta projektille kuuluu. Heidän jälkeen tutkijatohtori Eerika Koskinen-Koivisto Jyväskylän yliopistosta kertoo lyhyesti, miten synkkää kulttuuriperintöä nostetaan esiin museoissa. Molemmat puheenvuorot ovat suomeksi.

Iltama jatkuu kahdella esitelmällä. Aluksi Helsingin yliopiston kulttuuriperinnön professori Suzie Thomas ja SuALT-projektin vastuullinen tutkija arkeologi Anna Wessman esittelevät hanketta, jossa valmistellaan Suomen arkeologisten löytöjen linkitettyä tietokantaa. Sen jälkeen konfliktiarkeologi, tohtori Iain Banks Glasgow’n yliopistosta pitää esitelmän otsikolla “Life in the Bag”. Tässä puheenvuorossa esitellään saksalaisten sotavankien elämää Skotlannissa Cultybragganin vankileirillä. Esitelmä on englanniksi.

Iltaman puhujiin saattaa tulla viime hetken muutoksia. Tilaisuudessa paikalla myös muita projektin tutkijoita, joiden kanssa voi jäädä vaihtamaan muutaman sanasen tilaisuuden päätyttyä. Projekti ei tänä vuonna järjestä avoimia kaivauksia, mutta vierailee alueella pitämässä yllä vanhoja yhteyksiä ja tutustumassa uusiin maastokohteisiin.Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ilmoita asiavirheestä