Paikallisuutiset

Lapin soratiestöllä vaikein kelirikko vuosiin

Lapin soratiestöllä tänä keväänä pahin kelirikko vuosiin. Vaikean pintakelirikon aiheuttaa mm. se, että viime syksyn sateet kyllästyttivät tiet vedellä ja nyt tien rungon sulaminen on hidasta – sen sijaan teiden pinnat sulivat/vettyivät. Lisäksi viime syystalvena talvipohjat jäivät paikoin huonoiksi, kun viimeinen jäätyminen tapahtui nopeasti.

Pika-apuna teiden kantavuuden parantamiseksi ajetaan kelirikon vaivaamille pahimmille tieosille mursketta. Kaikille sorateille ei välttämättä voida heikon kantavuuden takia kuitenkaan ajaa mursketta. Tämä viikko on ollut sateeton ja sorateiden pinnat ovat osittain kuivuneet. Joitakin sorateitä on päästy tasaamaan kevyemmällä kalustolla eli lanaamalla.

Tällä viikolla ennustetut lumi/räntä/vesisateet huonontavat taas tilannetta. Ensi viikolle ennustetut yöpakkaset puolestaan helpottaisivat hiukan tilannetta.

Lapin ELY-keskus pyytää tienkäyttäjiltä malttia sorateillä liikkumisessa. Kunnostamme sorateitä heti kun se on olosuhteiden mukaan mahdollista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme asettaneet 12 tonnin painorajoituksia 1016 tiekilometrille, joista 730 kilometriä on sorateillä, Lapin ELY-keskus tiedottaa.

Ajantasainen liikennetilanne https://liikennetilanne.fintraffic.fi /

Ilmoita asiavirheestä