Paikallisuutiset

Lapin rekikoirille 30 000 kiloa ruoka-apua

Koronapandemia on vähentänyt huomattavasti ulkomaalaisten turistien määrää Lapissa. Tilanne on erittäin haastava rekikoirayrittäjille, joiden asiakasmäärät ovat romahtaneet, mutta liiketoiminnan kulut pysyneet ennallaan. Nyt rekikoirien ruokintaan on luvassa konkreettista apua.

Lapin matkailuun iskenyt turistipula heijastuu koko matkailualaan ja samalla myös rekikoirayrittäjiin ja heidän karvaisiin työntekijöihinsä. Koirien ruokakulut ovat huomattavan iso erä kaikista koirien ylläpitoon liittyvistä menoista: ruokakulut voivat nousta yhdessä yrityksessä jopa kymmeniintuhansiin euroihin vuodessa.

Ruokalahjoituksella apua rekikoirille

Mediassa on esitetty jopa kysymyksiä siitä, voidaanko rekikoiria joutua lopettamaan, jos haastava tilanne pitkittyy. Koirien ylläpidosta koituvat kulut pysyvät ennallaan riippumatta siitä, onko rekikoirayrittäjillä asiakkaita. Lapissa arvioidaan olevan tuhansia rekikoiria kymmenillä eri yrittäjillä.

Lemmikkien ruokiin erikoistunut Prima Pet Premium Oy on nyt lupautunut antamaan konkreettista apua koirille ja yrittäjille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yrityksemme kaikkea toimintaa ohjaa eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen. Nyt jos koskaan haluamme olla auttamassa rekikoiria ja niiden omistajia tukalassa tilanteessa. Lahjoitamme tulevan syksyn aikana 30 000 kiloa koiranruokaa Lapin rekikoirayrittäjille. Yksi koira syö päivässä noin 600 grammaa kuivaruokaa, joten tällä lahjoitusmäärällä voimme tarjota rekikoirille noin 50 000 kupillista ravitsevaa ruokaa, kertoo Prima Pet Premiumin operatiivinen johtaja Timo Pärssinen .

Kaikki apu on tarpeen

– Olemme saaneet rekikoirien kohtalosta huolestuneilta ihmisiltä paljon viestejä – ja tietysti oma henkilökuntamme kiinnitti myös asiaan nopeasti huomiota. Vaikka tilanne on varsin haastava, on ollut hienoa nähdä, kuinka oma väkemme ja muut eläinrakkaat ihmiset kantavat huolta tästä asiasta ja ovat myös tehneet kaikkensa auttaakseen rekikoiria. Tästä hyvänä esimerkkinä on muun muassa kummikoiratoiminta, jossa ihminen voi tukea yksittäistä koiraa.

– Me keskitymme yrityksenä auttamaan parhaan kykymme mukaan rekikoiria ja niiden omistajia ruoka-avun muodossa. Samalla haluamme haastaa kaikki muutkin alan toimijat mukaan talkoisiin – kaikki mahdollinen apu on varmasti tarpeen, Pärssinen muistuttaa.

Kampanjassa on mukana myös kuljetusyhtiö Kaukokiito, joka organisoi ruokalahjoitusten logistiikan. Rekikoirayrittäjien toivotaan kertovan ruoka-avun tarpeesta osoitteessa www.primapetpremium.com 9.11.2020 mennessä.

Ilmoita asiavirheestä