Paikallisuutiset

Lapin Keittiömestareiden 30-vuotiasta Herkkupöytää juhlistettiin Santa's Hotel Tunturissa Saariselällä – Suomen suurin yhtäjaksoisesti järjestetty ruokatapahtuma oli menestys

Lapin Keittiömestareiden Herkkupöytä katettiin jälleen viikonloppuna Santa's Hotel Tunturin tiloihin Saariselälle. Jo vuosikymmenten perinteeksi muodostunut 30-vuotias Herkkupöytä on Suomen suurin yhtäjaksoisesti järjestetty ruokatapahtuma. Ennakolta loppuunmyyty juhlavuoden tapahtuma keräsi yhteen satoja vierailijoita sekä kymmeniä ruoka-alan ammattilaisia, alan opiskelijoita ja yhteistyökumppaneita.

Isänpäivän aattona lauantaina Lapin Keittiömestareiden Herkkupöytä katettiin erityisen koreaksi 30. juhlavuoden kunniaksi.

– Tapahtuma onnistui loistavasti! Niin tekijät kuin vieraatkin olivat iloisia, kun päästiin vihdoin tämä toteuttamaan! iloitsee Santa's Hotel Tunturin keittiömestari Joonas Litendahl .

Tänäkin vuonna jo ennakolta loppuunmyyty tapahtuma keräsi Santa's Hotel Tunturiin yhteensä yli 550 kävijää sekä viitisenkymmentä keittiömestaria, alan opiskelijaa ja yhteistyökumppania. Kaikille asiakkaille avoin tapahtuma on ollut jo pitkään paikallisten kulinaristien suosiossa, minkä lisäksi illallisvieraita on saapunut herkkupöytään myös muualta Suomesta. Tapahtuma on tarkoitus järjestää myös tulevina vuosina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Oli hienoa mahdollistaa Lapin Keittiömestareille tällainen tapahtuma jo 30. kerran. Itse olen ollut mukana tapahtumassa viidesti, tällä kertaa kuitenkin ensimmäistä kertaa Santa's Hotel Tunturin keittiömestarina. Onnistuneen tapahtuman järjestämisestä iso kiitos Lapin Keittiömestareille, yhteistyökumppaneille ja meidän koko ammattilaistiimille, Litendahl jatkaa.

Teemana maut 30 vuoden ajalta

Keittiömestareiden Herkkupöydän teema on vaihtunut vuosittain. Tänä vuonna teemana oli juhlavuoden kunniaksi maut 30 vuoden ajalta. Herkkupöydästä löytyi niin sanottuja vanhan liiton makuja, kuten esimerkiksi poron vasan maksapateeta, siian ja lohen mätiä, nahkiais-siikaterriiniä sekä Inarin taimenta, jota on Litendahlin mukaan nykypäivänä hankala saada. Pöydästä löytyi myös eksoottisempiakin tarjottavia, kuten vihersimpukkaa, kalmaricocktailia sekä riimipeltopyytä. Myös jälkiruokia ja erilaisia juustoja oli suuri valikoima.

Juhlavuoden herkkupöydästä löytyi perinteisiä makuja, kuten esimerkiksi poron vasan maksapateeta.

Ravintolatoiminnan paluu koronatauon jälkeen

Herkkupöytä on järjestetty Santa's Hotel Tunturin tiloissa ensimmäisestä kerrasta 1990-luvun alusta lähtien. Vain viime vuonna tapahtuma jäi koronapandemian vuoksi väliin. Tänä vuonna tapahtuma pystyttiin järjestämään, mutta koronatilanne oli otettu huomioon tapahtuman järjestelyissä. Koko henkilökunta käytti tapahtumassa kasvomaskeja ja käsidesipisteitä löytyi tiheästi. Kaikki keittiömestarit käyttivät myös kumihanskoja pöytää esitellessään. Koronapandemian aikana myös koko Santa's Hotels -ketjun ravintolatoimintaa on uudistettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme kehittäneet ravintolatoimintaa ketjussamme huomattavasti. Olemme tehneet koko ketjulle yhtenäisen aamupalakonseptin, jonka laatuun on panostettu. Aamupalapöydästä meiltä löytyy pohjoisen makuja kuten poroa, lohta, sieniä ja perunaa. À la carte -puolella olemme panostaneet yhteisölliseen syömiseen ja annosten jaettavuuteen. Esimerkiksi ravintola Kaltiossa listalta löytyy itse tehtyä perunarieskaa, jolle voi valita erilaisia täytteitä jaettavaksi koko pöytäseurueelle. Kaltiossa tätä on tehty nyt reilu vuoden verran, ja se on saanut asiakkailtamme paljon kiitosta. Saariselällä myös ravintola Pirtin konsepti muutettiin täysin - nykyään tarjoamme artesaanipitsaa tuoreilla täytteillä, ja löytyy listalta porokebabiakin! Litendahl kertoo.

– Tapahtuma onnistui loistavasti, iloitsee Santa's Hotel Tunturin keittiömestari Joonas Litendahl

Ilmoita asiavirheestä