Ihmiset

Lapin Kamarimusiikkijuhlilla ensiesitetään Esko Valtaojan tekstiin perustuva sävellys

Torstaina 22. heinäkuuta käynnistyvät Lapin Kamarimusiikkijuhlat tarjoavat monipuolisia ja korkealaatuisia pienimuotoisia kamarimusiikkikonsertteja kolmen päivän ajan. Teemana ovat Löytöretket. Utsjoen keskiyön konsertissa kuullaan kaksi ensi-esitystä.

Utsjoen konsertissa ohjelmassa ovat lappilaisen säveltäjä Outi Tarkiaisen saamenkielisen Soai vácciiga buohtalaga (The Walked Side by Side) sovituksen ensi-esitys sekä tähtitieteilijä Esko Valtaojan tekstiin perustuva Uljas Pulkkisin laulusarjan osa Kotona Maailmankaikkeudessa .

Ensimmäinen konsertti torstaina Kakslauttasessa

Konserttisarjan taiteilijoina ovat klarinetisti Harri Mäki , harmonikkataiteilija Janne Rättyä , pianisti Henri Sigfridsson sekä mezzosopraano Virpi Räisänen .

Ennen siirtymistään laulajaksi Virpi Räisänen on tehnyt merkittävän uran viulistina ja kamarimuusikkona. Milanon LaScalassa vuonna 2016 debytoinut Räisänen teki läpimurtonsa suurilla konsertti- ja oopperalavoilla vuonna 2009.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nopeasti alkunsa saanut laulajanura on viime vuona vakiinnuttanut Virpi Räisäsen yhdeksi Suomen kansainvälisesti kysytyimmistä mezzosopraanoista sekä ooppera- että konserttilavoilla.

Konserttisarjan ensimmäinen konsertti kuullaan Kakslauttasessa torstaina 22. heinäkuuta kello 19 alkaen. Exploring folk-roots -konsertissa kuullaan Igor Stravinskyn, Luciano Berion, Francis Poulencin ja Astor Piazzolan sävellyksiä.

Perjantain konsertti, Acerbin jalanjäljissä, Saariselän kappelissa alkaa kello 19 ja säveltäjinä ovat Acerbi , Vogler, Crusell ja Mozart .

Utsjoella teemana avaruus

Lauantaina keskiyön konsertti Utsjoen kirkossa alkaa 24.7. kello 23.30. Utsjoella meneillään olevan Arktisen aikavaelluksen kesälukion tähtitiede-teeman mukaisesti Utsjoen konsertti on nimeltään Löytöretki Tähtiin!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yksi konsertin erikoisuuksista on Uljas Pulkkisin sävellys Kotona Maailmankaikkeudessa , joka perustuu tähtitieteilijä Esko Valtaojan tekstiin. Esitys kuuluu laulusarjaan Lähestyminen . Utsjoella kuullaan Kotona Maailmankaikkeudessa sävellyksen version ensi-esitys.

Piazzollan ja Guastavinon lisäksi konsertissa kuullaan ensiesityksenä Outi Tarkiaisen saamenkielinen sovitus mezzosopraanolle ja harmonikalle Soai vácciiga buohtalaga (The Walked Side by Side) .

Utsjoen konsertti on konserttisarjan monipuolisin, sillä luvassa on edellä mainittujen lisäksi myös Anders Hillborgin, Claude Debussyn, John Williamsin ja Philip Glassin sävellykset. Utsjoen konserttiin on vapaa pääsy.

Kakslauttasen ja Saariselän konsertit ovat pääsymaksulliset.

Ilmoita asiavirheestä