Paikallisuutiset

Kuura taiteili Eurooppa cupin voittoon Itävallassa

Ivalolainen Kuura Koivisto voitti Eurooppa cupin Itävallan Kreischbergissä. Mountain Club Ounasvaaraa edustava Koivisto nousi palkintopallille molempina kisapäivinä.

Big air toi nuorelle laskijalle, Kuura Koivistolle uran ensimmäisen kansainvälisen voiton. Kisat olivat tälle vuodelle Koiviston ensimmäiset Eurooppacupit.

– Tällä kisamatkalla oli yhteensä neljä eri kisaa, joten oli aika kiireinen reissu. Parin viikon aikana ei ollut yhtään lepopäivääkään, kuvailee Kuura Koivisto kisareissuaan Itävallassa.

– Voitto tuntui tietenkin tosi hyvältä, kisassa oli todella korkea taso. Eli ei siis mikään helppo voitto. Edellisenä päivänä meni myös Slopestyle tosi hyvin ja olin siinä toinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tälle vuodelle Kuuralla on vielä parit kisat Euroopassa ja muutamia kisoja myös Suomessa. Tällä kaudella Kuura on ehtinyt jo käymään myös junior MM-kisoissa Uudessa-Seelannissa.

Kuura Koivistoa valmentaa tällä hetkellä kolme miestä, joista Jonathan Mcphail on fysiikkavalmentaja.

– Hän on todella ammattitaitoinen ja hänestä on ollut paljon apua. Jonathan aina esimerkiksi kertoo mitä oheistoimintaa reissuilla tehdään, että kroppa palautuu hyvin ja kunto pysyy hyvänä.

Toiset valmentajat vastaavat ohjauksesta itse rinteessä. He ovat Jussi Mononen ja Juha Mourujärvi .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harrastus ja opiskelu samassa paketissa

Kuura Koivisto opiskelee parhaillaan Rukan Alppikoulussa kolmatta vuotta. Hän käy samalla myös lukiota.

– Käyn lukion neljään vuoteen, kun tämä harrastus vie opiskelulta aikaa sen verran. Opiskelut lukiossa on hyvällä mallilla, nyt keväällä ensimmäiset kirjoituksetkin. Tietenkin aina näin reissussa on vaikeampaa saada aikaa ja motivaatiota koulujuttuihin, mutta pitää vain puskea itseä sen verran.

Kuura on viihtynyt Rukalla. Hänen mielestään Ruka on oikea paikka kehittyä laskettelijana opiskelun ohella.

– Alppikoulu on ollut kyllä todella hyvä ja valmentajista on ollut paljon apua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Äidin hermot eivät kestäisi

Kuuran isä Juha Isak Koivisto käytti poikaa pienempänä kisoissa eri puolella Suomea. Äiti Pirjo Karvonen ei ole kertaakaan käynyt katsomassa Kuuran kisoja paikan päällä.

– Ei hermot kestäisi. Ja kisoissa Kuura keskittyy, eikä haluakaan, että ollaan paikalla. Sitten hän laittaa aina viestiä, että miten meni. Että sillä lailla ollaan henkisesti mukana. Yritetään kisapäivinä olla häiritsemättä, kuvailee Kuuran äiti Pirjo Karvonen.

– Kuuran menestyminen tuntuu hienolta, kun tietää miten hirveästi hän on tehnyt töitä sen eteen. Tämä on 15 vuoden harjoituksen tulos.

Kuura aloitti kolmevuotiaana laskemisen. Isompana koulun jälkeen poika tuli bussilla Saariselälle. Yksikseen hän käveli otsalampun valossa suksia kantaen rinteet ylös jo aikaisin syksyllä, jolloin oli jo lunta, muttei kuitenkaan rinteet virallisesti auki.

– Sitä kutsuisin intohimoksi, äiti sanoo.

Haaveena olympilaiset

Freestylelaskettelu on myös yksi olympialajeista. Kuuran yhtenä haaveena onkin, että pääsisi kilpailemaan olympiakisoissa vielä jonain päivänä.

– Maajoukkue olisi tärkeä tulevaisuudessa, koska se mahdollistaisi uusia ovia esimerkiksi kisojen parissa.

– Haluan kehittyä lajissa, mutta samalla pitää oman laskutapani ja -tyylini, ja viedä laskettelua eteenpäin omalla tavallani.

Ilmoita asiavirheestä