Paikallisuutiset

Korona toi Lomatärppiin suomalaiset ja etätyöntekijät

Utsjoella Tenojoen rantatörmällä sijaitseva Lomatärpin lomakylä on selviytynyt korona-ajasta suhteellisen hyvin.

– Viime kesä oli ennätyksellisen kiireinen, samoin mennyt kesä ja alkava syyskausi ovat pitäneet lomakylän kiireisenä. Aikaisemmin meillä oli ulkomaalaisia marraskuun alusta maaliskuun loppuun koko ajan niin, että ryhmät vaihtuivat kolmen päivänä välein. Nyt tilalle ovat tulleet suomalaiset, jotka ovat löytäneet Lomatärpin esimerkiksi etätyökohteekseen. Esimerkiksi tämän vuoden toukokuussa meillä oli viisi etätyöntekijää, kun tavallisesti toukokuu on ollut lähes tyhjä kuukausi, sanoo Lomatärpin isäntä Juha Reinola .

Toukokuu suosittu etätyökuukausi

Utsjoelle etätyöhön tulleet halusivat kokea kevään viimeiset hankikannot ja jäiden lähdön Tenojoesta, kevään tulon Suomen pohjoisimpaan jokilaaksoon.

Lomatärppi tarjoaa mainiot puitteet pitempiaikaiseenkin oleskeluun ja etätyöskentelyyn, sillä kaikista mökeistä löytyvät sauna ja keittiö. Mökeissä on wifi-verkko, pesukone ja kuivauskaappi. Luontoa voi ihailla mökin terassilta, joista jokaiselta avautuu näkymä Tenojoen laaksoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aktiviteetteja asukkaille

Lomatärppi tarjoaa myös aktiviteettejä, moottorikelkkoja vuokrataan ja tunturiin pääsee myös isännän opastamana omalla kelkalla perässä ajaen tai reessä istuen. Utsjoella moottorikelkkailua varten on aina ostettava Metsähallituksen lupa, joita myydään koko kaudelle, kuukauden ajaksi tai päivälupina.

Jos Lomatärpiltä haluaa liikkua omin päin, asukkaat voivat käyttää ilmaiseksi lomakylän polkupyöriä ja talvella kulkupelikseen saa potkukelkan. Lomakylästä on parin kilometrin matka Utsjoen kuntakeskukseen, missä sijaitsevat ruokakauppa, ravintolat, kunnalliset palvelut ja esimerkiksi uimahalli. Pankkiautomaattia Utsjoen kirkonkylällä ei ole.

Lomatärpin mökeissä on astiat ruuan laittoon, mutta halutessaan voi ruokailla myös aivan lähistöllä, joen törmän alapuolella sijaitsevan Lomakylä Vallen Deadnu-ravintolassa.

Lomatärpin pihamaalta ei ole välttämätöntä tarvetta lähteä aktiviteetin perässä mihinkään muualle, sillä pihamaaltakin löytyy tekemistä monen ikäisille: lapsille on porot, joiden sarviin voi kokeilla heittää suopunkia. Käyttöönsä voi ottaa myös frisbeegolf-kiekot tai vuokrata lumikengät. Asiakkaiden käytössä olevilla tulistelukodilla voi viettää aikaa makkaraa paistellen tai pelkästään tuleen tuijotellen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pihassa on myös maisematorni, josta hurjapäisimmät voit kiivetä ihailemaan lähiseudun maisemia.

Perus- ja luksusmökkejä

Lomatärpin mökeistä viisi on noin 55 neliön kokoista perusmökkiä kaikilla mukavuuksilla, kolme 55 neliön luksusmökkiä ja kaksi isompaa 85 neliön luksusmökkiä.

– Jos on kiinnostunut vuokraamaan mökin pidemmäksi aikaa esimerkiksi etätöitä varten, voi pyytää tarjouksen, Juha Reinola sanoo.

Hän itse tuli aikoinaan Lempäälästä määräaikaiseen työhön Utsjoen seurakuntaan vastavalmistuneena nuorisotyöntekijänä. Tällä hetkellä hän työskentelee oman yritystoiminnan ohella Utsjoen seurakunnan osa-aikaisena suntiona.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos Utsjoella asuminen ja eläminen kiinnostaa, määräaikaiseen työhön tai etätyöhön tänne joksikin aikaa tuleminen antaa hyvän kuvan siitä, millaista elämä täällä voisi olla. Rohkeasti kokeilemaan! Juha Reinola innostaa.

Ilmoita asiavirheestä