Ihmiset

Koppelossa kulttuuriympäristöpäivä

Koppelon kylätalolla järjestetään taiteiden talo-tapahtuma 2. lokakuuta Lapin kulttuuriympäristöpäivän teemapäivänä.

Kulttuuriympäristöpäivät nostaa esille yhteistä kulttuuriperintöä ja -ympäristöä tarjoamalla kiinnostavia tapahtumia ympäri Suomen. Kulttuuriperintöön voi tutustua myös etsimällä omalta lähiseudulta kiinnostava kohde ja vierailemalla siellä oman porukan kesken.

Lapin kulttuuriperintöön voi tutustua 2.10., Taiteiden talo -tapahtumassa Koppelon kylätalolla, Inarissa.

Koppelossa on luvassa työpajoja eri taiteenaloilta: tanssia, käsityötä, taidetta sekä open stage ja paikallinen esiintyjä huipentamassa iltaa. Tapahtuma alkaa kello 13 ja päättyy kello 23.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koppelon tapahtumaan otetaan vastaan ilmoittautumisia Open stage:en.

– Tule esittämään laulua, tanssia, runonlausuntaa, soittoa tai vaikka improvisaatiota, järjestäjät toivovat.

Ilmoittaudu tapahtumaan: katrikit@gmail.com

Rajaton ja avoin on Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2021.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki ovat tervetulleita mukaan kulttuuriympäristöpäiville.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien viettoon, englanniksi European Heritage Days, osallistuu vuosittain jopa 30 miljoonaa ihmistä 50 Euroopan maassa. Teemavuodet ovat yhteisiä kaikille maille ja Euroopassa juhlitaan tänä vuonna teemalla Inclusive Heritage - Heritage for Everybody.

Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on lisätä oman lähiympäristön arvostusta ja sen vaalimista. Suomen tapahtumat saavat kansallisen tapahtumakalenterin lisäksi Euroopan laajuista huomiota kansainvälisellä sivustolla www.europeanheritagedays.com.

Päiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoivat Museovirasto, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Suomen museoliitto ja ympäristöministeriö.

Ilmoita asiavirheestä