Tapahtumajutut

Rajaseudun maastoa. Kalkujoenlammin reitin takana kohoavalta Johtalanvárrilta avautuva näkymä on myös tunnelmallinen mutta siihen voi liittää erilaisia näkemyksiä. Maisemassa lepää yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista jokilaaksoista. Se on samaan aikaan avoin että rajaseutua, jonka molemmin puolin levittäytyy loputtomien suurtunturien rivistöt.

Kirjailija Harri Ahonen esittelee Lapin kauneimmat päiväretkikohteet

Tietokirjailija Harri Ahonen luennoi tänään tiistaina 5.9. Lapin retkeilyreiteistä Ivalon pääkirjastolla kello 18. Tilaisuus ovat kaikille avoin.

Tamperelainen tietokirjailija, luontokuvaaja Harri Ahonen on kirjoittanut hengästyttävän määrän kustannusyhtiö Tammen kustantamia kirjoja, jotka kaikki kertovat kolmen Pohjoismaan, Suomen, Ruotsin ja Norjan vaellusreiteistä ja päiväretkikohteista.

Ahonen tunnetaan myös retkeilyaiheen luennoitsijana.

– Olen pitänyt kirjoittamieni kirjojen aiheista kahdeksan vuoden aikana noin 400 luentoa Suomessa sekä kymmenkunta Saksassa, Tšekin tasavallassa, Slovakiassa ja Unkarissa. Luennot ovat olleet hyvin suosittuja, vaikka sen itse sanonkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luentotilaisuus Lapin retkeilyreiteistä tulee syventymään Lapin päiväretkikohteisiin. Luennolla on mukana maakunnan kauneimmat päiväretkikohteet, ja esittelyssä koko joukko tunnettuja ja vähemmän tunnettuja kohteita, eräänlaisia tuokiokuvia erämaiden rajamailta, kansallispuistojen ja luonnonpuistojen rakkarinteiltä, Merilapin ja Inarijärven rantaviivojen tuntumasta sekä Lapin pauhuvien koskien penkereiltä.

– Luennolla esittelen päiväretkikohteista kiinnostavimmat, alueellista ulottuvuutta unohtamatta.

– Kuten kirjassa, luennolla esitellään myös retkikohteita, jotka sijaitsevat kaikkein tunnetuimpien paikkojen ulkopuolella. Retkikohteiden esittelyn lomassa kerron samalla omakohtaisia kokemuksia, joihin olen kirjaa tehdessäni, ja muutaman kerran sananmukaisesti törmännyt.

Iltojen aikana katsellaan myös Ahosen ottamia valokuvia Lapin luonnosta ja päiväretkikohteista.

Ilmoita asiavirheestä