Hyvinvointi

Kiilopäälle nousee maailman pohjoisin Metsähotelli®

Monella ihmisellä ei ole omaa telttaa, riippumattoa tai uskallusta yöpyä ulkona.

– Nyt haluamme luoda ulkona nukkumiselle mahdollisimman matalan kynnyksen, kuvailee Nuku yö ulkona-tapahtuman koordinaattori Petri Tiainen Suomen Ladusta.

Suomen Latu Kiilopään Metsähotellissa pääsee kokeilemaan ulkona nukkumista turvallisesti yhdessä toisten retkeilijöiden kanssa maksuttomassa valmiissa teltassa, riippumatossa tai omassa majoitteessa.

Suomen Latu on järjestänyt jo kolmena vuonna useita metsähotelleja. Monet ovatkin innostuneet retkeilystä metsähotellissa yöpymiskokemusten myötä. Edellisiin Metsähotelleihin on osallistunut paljon perheitä sekä isovanhempia lastenlasten kanssa.

Vuonna 2019 Suomen Ladun nuku yö ulkona -kampanja järjestetään valtakunnallisena Suomen luonnon päivänä 31.8.2019.

– Kiilopään Metsähotelli tarjoaa ulkoilijalle unohtumattoman kokemuksen täyden palvelun metsähotellissa tunturiluonnon keskellä. Toteutamme matalan kynnyksen toimintaa, jolloin retkelle Metsähotelliin voi lähteä myös vähäisellä retkeilykokemuksella, lupailee Tiainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Metsähotelli tarjoaa majoitteet, mahdollisuuden ruokailuun nuotiokioskissa, Kiilopään ravintolassa tai omatoimiseen ruuanvalmistukseen tulipaikoilla. Lisäksi tarjolla on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Oulun Latualueelta tulee noin 40 vapaaehtoista vastaamaan tapahtuman käytännön järjestelyistä. Oulun Latualueella on järjestetty aikaisempina vuosina neljä Metsähotellia.

Kipinää retkeilyyn

Kiilopään Metsähotellissa on parille sadalle retkeilijälle valmis majoitus ja 200 voi tulla paikan päälle omalla majoitteella.

– Luvassa on siis luonnon ystävät yhdessä, kokemusten vaihtoa, verkostoitumista ja retkeilyvinkkejä. Päivä sisältää mukavaa yhdessä tekemistä ja leppoista olemista luonnossa viihtyvien ihmisten kanssa.

– Toivomme, että mahdollisimman moni lähialueen asukas ja retkeilyn ystävä kauempaakin tulee Kiilopäälle kokemaan Metsähotellin tunnelman ja yöpymään tunturin rinteeseen sekä osallistumaan järjestettyyn ohjelmaan. Ja että ihmiset saisivat kipinän retkeilyyn ja rohkaistuvat yöpymään ulkona. Toivomme myös, että tapahtuman myötä Kiilopään ja Saariselän alue, UK-kansallispuisto ja Suomen Ladun toiminta ovat tutumpia entistä useammalle ihmiselle, Tiainen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtuma on pääosin maksuton, mutta ohjelma sisältää muutamia maksullisia aktiviteettejä mm. nuotioruokakurssi, savusauna ja nuotiokioskin tuotteet. Paikan päälle odotetaan yli tuhatta päiväkävijää. Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut 6.5. netissä, josta löytyy myös lisätietoja itse tapahtumasta.

Kiilopään Metsähotelli

pääsee kokeilemaan ulkona nukkumista turvallisesti yhdessä toisten retkeilijöiden kanssa maksuttomassa valmiissa teltassa, riippumatossa tai omassa majoitteessa

majoittumisen lisäksi ohjelmaa, ravintola sekä sauna ja kylpylä

avoinna 31.8.

mahtuu majoittumaan yhteensä 400 ulkoilijaa

järjestävät Oulun Latualue ja Suomen Latu Kiilopää

Saariselän ja Kiilopään välillä kulkee maksullinen shuttle bussi, jolla voi kulkea vapaasti päivän ajan tapahtumaan

Ilmoita asiavirheestä