Ihmiset

Kiilopää kutsuu kesälomalle

Kesän ohjelmassa on vaelluksia, joogaa, polkujuoksua ja maastopyöräilyä.

Yksi tämän kesän uutuuksista on vaellusviikko perheille, joka on oiva tilaisuus tutustua vaeltamiseen ja erätaitoihin yhdessä lasten kanssa. Vaellusviikon ohjaajina toimivat Suomen Latu Kiilopään perheviikkojen kokeneet ohjaajat. Vaellus soveltuu kouluikäisille lapsille yhdessä vanhemman kanssa. Edellytyksenä on aikaisempi retkeilykokemus (nukkuminen yön yli teltassa, retkikeittimen käyttö) ja kohtalainen kunto, mutta muutoin aikaisempaa kokemusta vaelluksista ei vaadita. Vaelluksen aikana yövytään omissa teltoissa.

Lisää koko perheen ohjelmaa tarjoaa Kiilopää Summer Camp – perheviikko tunturissa, jonka aikana tutustutaan niin päivä- kuin yöretkeilyyn, opetellaan retkeilytaitoja ja Lapin luonnon tuntemusta ja pelataan vauhdikkaita pihapelejä. Pihapiirin Muumien retkeilykoulun ohjelma on suunnattu noin 3-12-vuotiaille, kouluikäiset voivat osallistua myös pidempiin päiväpatikoihin. Välillä virkistäydytään aidossa tunturipurossa.

Maastopyöräreiteille Dominickin renkaanjäljissä

Ranskalaissyntyinen naparetkeilijä Dominick Arduin ehti Lapin vuosinaan toimia myös Kiilopäällä oppaana. Dominick oli maastopyöräilyn edelläkävijä ja teki yksityiskohtaiset kartat Kiilopään alueen maastopyöräreiteistä. Mimmit maastoon – Dominickin jäljillä -maastopyöräviikonlopun aikana kuljetaan Dominickin jäljillä Kiilopään ja Saariselän huikeissa maisemissa. Pyöräilyn lisäksi viikonlopun aikana opetellaan ajotekniikkaa, rentoudutaan joogamatolla ja nautitaan Lapin kesästä rennosti naisporukalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viikonlopun toteuttaa Suomen Latu Kiilopään kanssa yhteistyössä Roll Outdoors ja Saariselkä kansainväliseksi pyöräilymatkailukohteeksi -hanke. Järjestäjille maastopyöräviikonlopun suosio tuli pienenä yllätyksenä.

– Kesäkuun Mimmit maastoon -viikonloppu myytiin loppuun reilussa viikossa, joten olemme harkinneet järjestävämme toisen viikonlopun loppukesästä, Raili Rajala Roll Outdoorsista kertoo.

Lisätietoja Kiilopään kesätapahtumista saa olemalla yhteydessä Suomen Ladun myyntipalveluun.

Ilmoita asiavirheestä