Paikallisuutiset

Kieletär Inari julkaisee tänä talvena viisi lasten- ja nuortenkirjaa – Ensimmäinen kirja jo ilmestynyt

Kieletär Inari Kaamasesta on Suomen suurin saamelaiskirjallisuutta suomeksi julkaiseva kustantamo. Vuonna 2015 perustelulta kustantamolta ilmestyy tänä talvena kaikkiaan kuusi saamelaiskirjaa suomeksi. Erityissatsauksena ovat tänä vuonna lasten- ja nuortenkirjallisuus, sillä viisi kirjoista kuuluu tähän luokkaan.

Ensimmäinen viidestä lasten- ja nuortenkirjasta on juuri ilmestynyt. Kirja on lasten kuvakirja Nietos-ukko. Sen on kirjoittanut norjansaamelainen kirjailija Niillas A. Somby Tanasta ja kuvittanut Sirpa Mänty Rovaniemeltä. Suomeksi kirjan on kääntänyt Kieletärtä pyörittävä Kaija Anttonen .

Muut tämän vuoden puolella ilmestyvät kirjat ovat Kirsi Máret Palton kirjoittama nuortenromaani Missä olet, Elle? (ilmestyy joulukuussa 2021) ja Kirste Palton kirjoittama nuortenromaani Takaisin taivaalle (ilmestyy joulukuussa 2021).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuodenvaihteen jälkeen ilmestyvät Mihkkal Marastatin kaksi pidettyä nuorten seikkailuromaania Maakkanavaaran sudet ja Siitavuoman kulta.

Talvella 2022 Kieletär julkaisee lisäksi runomuotoisen eepoksen Aednan – Maa meissä, jonka on kirjoittanut Linnea Axelsson . Kirja kertoo Ruotsin saamelaisten elämästä muutamien yksilöiden kautta aina 1900-luvun alusta 2010-luvulle. Se voitti ilmestyessään Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon August-palkinnon.

Ilmoita asiavirheestä