Paikallisuutiset

Kestävyysliikunnan monikäyttäjä aloitti työt Kiilopäällä

Oulusta kotoisin oleva Mervi Savolainen aloitti joulukuun alusta Suomen Latu Kiilopään liikuntapalvelun päällikkönä. Mervi Savolainen on liikkunut paljon perheensä kanssa Lapissa, joten työpaikan maisemat ovat ennestään tuttuja. Lisäksi Mervi on ollut mukana Kiilopään Polkujuoksuviikojen järjestelyissä.

Luonto ja ympäristö saivat Mervi Savolaisen hakemaan avoinna olevaa työpaikkaa. Hän valikoitui tehtävään yli 20 työnhakijan joukosta. Mervi on ollut myös Suomen Ladun toiminnassa.

Outdoor-maailmaa kehittämään

Mervi on koulutukseltaan maisema-arkkitehti. Lisäksi hänellä on takanaan yrittäjätaustaa. Mervi on tehnyt pitkään töitä hiihdonopettajana muun työn ohella. Vuosien varrella liikunta on valloittanut yhä suuremman osan hänen työajastaan. Äitiysloman aikana kotiäiti opiskeli liikunta-alan tutkinnon.

Mervin vastuulle kuuluu Kiilopään välinevuokraamopuoli ja kaikki liikuntapalveluun liittyvä. Suunnitteilla on, että Kiilopään päärakennuksen alakertaan rakennetaan ns. Outdoor-maailma, jonka suunnittelu ja kehittäminen kuuluvat myös Mervin työlistalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lisäksi minulle kuuluu Suomen Ladun aatteellinen puoli.

Mervi työskentelee myös ulkona ihmisten parissa yhtenä oppaana.

– Tykkään kovasti olla myös ulkona ja ihmisten parissa. Pyrin olemaan siellä aina kun vain pystyn.

Kiilopäällä työskentelee sesongin aikaan 3-4 vapaaehtoista viikko-opasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kiilopäällä on hieno, perinteinen opasyhteisö. Nyt on menossa pieni sukupolvenvaihdos ja olen parhaillaan rekrytoimassa uusia oppaita kokeneiden konkareiden kaveriksi.

Hiihtoa ja pyöräilyä

Mervi on kestävyysliikunnan monikäyttäjä. Hän rakastaa kaikkea liikkumista.

– Harrastan kaikkea mahdollista. Enimmäkseen kestävyyslajeja. Hiihto on kuitenkin yksi tärkeimmistä. Sukset ja lumi ovat minun oma elementti. Talvisin hiihdän niin paljon kuin vain pystyn.

Lisäksi nainen joogaa. Hänen mielestään jooga on sellainen laji, joka sopii myös Kiilopäälle ja sen ohjelmatarjontaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se on yksi asia, jota alan vetämään talon viikko-ohjelmissa. Olen vetänyt joogaa jo aiemmin Kiilopään Sompion seidan aukiolla.

Kokemusten ja muutaman viikon jälkeen Mervi suosittelee kaikille Kiilopään kävijöille kokemaan tunturihiihtoa ja talvipyöräilyä.

– Tästä meiltä pääsee suoraan avotunturiin, mikä on ainutlaatuista Suomessa. Talvinen maastopyöräily on toinen juttu, jota kannattaa kyllä kokeilla. Meillä on vuokraamon puolella sähköpyöriä sekä fatbikeja.

– Ja näiden lajien jälkeen tietenkin sitten meille savusaunaan ja avantoon.

Hivuttauminen pohjoisemmaksi

Mervin perhe muuttaa osittain Lappiin. Heillä on edelleen kaksi kotia; toinen Helsingissä ja toinen tuloillaan pohjoiseen. Puolison työt jatkuvat vielä osittain etelässä.

Perhe on hiljalleen koko ajan siirtynyt pohjoisemmaksi ja nyt kiinteä piste löytyi Kiilopäältä.

– Puolison kanssa olemme aiemmin listanneet paikkoja, missä voisimme asua Lapissa. Kiilopää on myös listalla, nauraa Mervi.

Perheen lapset rakastavat lunta. Äiti oli ilmoittanut perheen 4-vuotiaalle tytölle, että nyt muutetaan Lappiin. Hetken päästä tyttö oli jo seisonut eteisessä reppu pakattuna ja kysyi joko lähdetään. Mitä reppuun oli pakattu?

– Se oli täynnä pehmoleluja.

Ilmoita asiavirheestä