Tapahtumajutut

Kesän 2023 tapahtumia Saariselällä ja Ylä-Lapissa

Tanssijoita Laanilan Monomestassa huhtikuussa 2023. Seuraa Saariselän Sanomien verkkouutisointia: uutisoimme tanssien jatkosta, järjestäjät ovat tehneet päätökset, jatkuvatko tanssit.

Saariselän Sanomien tapahtumakalenteriin on koottu Saariselän, Inarin ja Utsjoen alueen tapahtumia kesäkauden 2023 ajalle. Tarkista tapahtumien maksullisuus järjestäjiltä. Saariselän Sanomat ei vastaa tapahtumatietoihin lehden painoon menon jälkeen tulleista muutoksista.

Tutustu Saariselän Sanomien Tapahtumien Lappi-palveluun, missä voi julkaista tapahtumatietoja ilmaiseksi. Palvelusta tapahtumat päivittyvät myös painetun Saariselän Sanomat-lehden sivuille ja verkkolehdessä tapahtumat näkyvät kaikille lukijoille. Tapahtumien Lappi -palvelussa julkaistavia tapahtumatietoja on myös kätevä päivittää ajantaisiksi.

Kesäkuu

Ma 5.6. Perinteinen linturetki Sompiojärvellä. Kokoontuminen Sompiojärven laavulla klo 18. Lintulajeja voi bongata jo automatkan ajan. Mukana lintuasiantuntijat Osmo Hirvasvuopio ja Pekka Paarman. Sään mukainen vaatetus. Tarjolla nokipannukahvit.

9.-11.6. Saariselällä Santa´s Hotel Tunturin tapahtumatorilla Yöttömän Yön agilitykilpailut & Lapin Piirinmestaruuskilpailut.

12.6.-28.7. Kultamuseon tapahtumaviikot Tankavaarassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Su 18.6. Pohjoismainen luonnonkukkapäivän retki Tankavaarassa klo 12-14, kokoontuminen Sompio-taloon (entinen luontokeskus). Sään mukainen vaatetus.

23.-24.6. Kullanhuuhdonnan juhannuskisat Tankavaarassa.

Pe 23.6. Lemmenjoen Lumon juhannusjuhlat, The Meänland, Angelin tytöt ja Sirpa-Marita Duo esiintyvät.

Retkietiketti-päiviä kesä-heinäkuussa. Viikoilla 26, 27 ja 28 jalkaudutaan retkeilijöiden pariin ja kiinnitetään huomiota retkietikettiin eli retkeilyn hyviin käytäntöihin ja ympäristöystävällisyyteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heinäkuu

3.-9.7. Utsjoen Lumo-kulttuuriviikko. Esiintyjinä mm. Yungmiqu, Jalvvi Niillas, Ánnámáret, Laura Tapiola, AMOC x Ailu Valle sekä DJ Sunna Maaret.

14.-16.7. Kultaölkky 10-vuotisjuhlat Tankavaarassa. Tanssimusiikkia ravintola Nuggetissa Sakari Korhonen ja Huuran kukat esiintyy.

Ti 18.7. Toimintatiistai Tankavaarassa, SM-kisojen lämmittelykilpailu.

Ke 19.7. Kullanhuuhdonnan SM-kisat Tankavaarassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

20.-23.7. Kullanhuuhdonnan EM-kisat Tankavaarassa.

21.-30.7. Inariviikot.

La 22.7. Lemmin tähti-karaokelaulukilpailu Lemmenjoen Lumossa.

Ma 24.7. klo 18 Puolivilli-konsertti UK-puiston Aurora-tuvalla.

Ke 26.7. klo 18 UK-puiston luontoilta Ivalon kirjastossa.

Ke 26.7. Lemmenjoen Lumon legendaariset kultakisat.

29.7.-3.8. suunnistustapahtuma Lapland O Week Saariselällä

30.7.-3.8. Kairacross Vätsäri vaelletaan ja melotaan.

Nuku yö ulkona -kampanjaan voi osallistua nukkumalla yön luonnossa omatoimisesti tai osallistumalla Nuku yö ulkona -tapahtumaan. Metsähotelli nousee Saariselälle. Kuva: Suomen Latu ry

Elokuu

5.-6.8. Suomen Tunturisuunnistus-tapahtuma Kiilopäällä.

5.8. Utsjoella Pohjoisen Vahvin -kilpailu urheilukentällä.

17.-20.8. Jänkällä Jytisee-moottoripyöräilijöiden kokoontumisajo Saariselällä

18.-19.8. Ijahis idja alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma Inarin kirkonkylällä.

25.-27.8. Saariselkä MTB Stages-maastopyöräilytapahtuma

La 26.8. UK-puiston juhlavuoden päätapahtuma, yleisöjuhla Suomen luonnon päivänä Auroratuvalla. Puheita, musiikkia, kahvitarjoilu.

Lemmenjoen kulttuuri- ja teatteripäivä.

Nuku yö ulkona-päätapahtuma UK-puistossa.

Ke 30.8. klo 18 Auroran luontoilta: Inarijärvi ja sen kalasto, Metsähallitus/Juha Heinonen.

Syyskuu

Syyskuun kaikilla viikoilla järjestetään Saariselällä useita ruskatapahtumia. Lasse Hoikka & Souvarit 45 v -juhlakonsertit ja juhlatanssit järjestetään Saariselällä ruskaviikoilla 36, 37 ja 38. Järjestelyistä vastaa Saariselän Kuukkeli, jonka sivuilta saat tarkempaa infoa tapahtumista. Saariselkä on Souvareitten kotitunturi. Yhtyeen alkuvuosina he esiintyivät paljon kevätviikoilla Saariselän Laanihovissa.

La 9.9. Lemmenjoen Lumon ruskakaraoke ja tanssit.

23.9. Arctic Trail run-maastojuoksutapahtuma Saariselllä.

Siidassa on esillä sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyitä.

Näyttelyt

Tankavaaran Sompio-talolla syksyyn 2023 asti Aurora-taidenäyttely avoinna joka päivä.

Kultamuseolla Tankavaarassa kevääseen 2024 asti HIPUT – Löytöjä Lapista. Kultamuseon juhlavuoden vaihtuva näyttely kertoo hippulöydöistä Lapissa

24.9. asti saamelaismuseo Siidassa Inarissa Taigametsot-näyttely on näyttely pohjoisten havumetsiemme arvokkaasta linnusta, metsosta. Inarilaisen luontokuvaaja Martti Rikkosen näyttely. Outi Pieski: Ládjogahpir lakin rematriaatio—paluu äidin luo -näyttely Näyttely on osa taide- ja tutkimushanketta Máttaráhku ládjogahpir – A Foremother‘s Hat of Pride (”Esiäidin ládjogahpir” 2017-2020), joka oli taiteilija Outi Pieskin ja tutkija Eeva-Kristiina Nylanderin (aik. Harlin) välinen yhteistyöprojekti. Projektin tarkoituksena oli tarkastella ja tuoda esiin kulttuurisiin esineisiin – kuten ládjogahpiriin – liittyviä merkityksiä ja arvostuksia saamelaisille niin yksilöllisesti kuin sosiaalisesti ja kollektiivisestikin.

Ilmoita asiavirheestä