Paikallisuutiset

Katselmuksella arvioidaan kullankaivuun vaikutuksia ympäristöön ja saamelaiselinkeinojen harjoittamiseen

Korkein hallinto-oikeus pitää katselmuksen Inarissa. Katselmuksen tarkoitus on saada lisätietoa kullankaivuun vaikutuksista Inarin Palsinojan alueen vesistöön. Samalla arvioidaan kaivuun vaikutuksia saamelaiselinkeinojen harjoittamiseen.

Saamelaiskäräjät on valittanut Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätöksestä ja Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Katselmukseen kutsutaan valittajan eli saamelaiskäräjien edustajat, luvanhakija sekä eri viranomaisten ja paliskunnan edustajia.

Korkeimmasta hallinto-oikeudesta katselmukseen osallistuvat KHO:n presidentti Kari Kuusiniemi , oikeusneuvokset Kari Tornikoski, Tuomas Kuokkanen, Jaakko Autio ja Pekka Aalto , ympäristöasiantuntijaneuvokset Jukka Horppila ja Seppo Rekolainen sekä oikeussihteeri Päivi Korkeakoski .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Katselmuksen yhteydessä ei pidetä suullista käsittelyä. Sen yhteydessä voidaan kuitenkin keskustella valituksessa esille tuoduista toiminnan vaikutuksista. KHO ratkaisee asian myöhemmin istunnossa. Katselmuspaikalle ei ole järjestetty kuljetusta.

Ilmoita asiavirheestä