Paikallisuutiset

Lapin Luontolomissa tehtiin sukupolven vaihdos

Katajamaan pojat jatkavat vanhempiensa yrityksessä

Katajamaan perheen pojat Tarmo, Jarmo ja Jyrki jatkavat edesmenneen isänsä Teuvo Katajamaan työtä Lapin Luontolomat Oy:ssä. Tuula Katajamaa on myynyt osuutensa yhtiössä jatkaville Tanja Ohenojalle ja Peeter Veltsonille. Lapin Luontolomat jatkaa sukupolvenvaihdoksen jälkeen perheyrityksenä.

Pojista Jyrki on ollut tähänkin saakka aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa. Yrityksen toimitusjohtajana jatkaa Tanja Ohenoja.

– Sukupolvenvaihdosta oli suunniteltu, mutta Teuvon poismenon vuoksi se tapahtui nyt näin nopeasti, Tuula Katajamaa sanoo.

Hän jatkaa vielä majojen huoltotyön parissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jätin itselleni vielä tämän työn, että on mielekästä tekemistä, Tuula Katajamaa sanoo.

Saariselän vanhimpia yrityksiä

Lapin Luontolomat Oy on yksi Saariselän vanhimmista yrityksistä.

– Mennyt kesä oli kiireisempi kuin osasimme odottaa. Ympyrä on sulkeutunut, sillä aloitimme vuonna 1982 toimintamme tarjoamalla palveluita kotimaisille matkailijoille ja yritysryhmille ja tänä kesänä pääosa asiakkaista on ollut taas suomalaisia. Olemme tyytyväisiä siihen, että yritys on pidetty pienehkönä perheyrityksenä, luontoon tukeutuvia aitoja elämyksiä tarjoavana. Joten nyt korona-aikana ei ole tullut isoja ongelmia, Tuula Katajamaa toteaa.

Lapin Luontolomien toiminta alkoi, kun Teuvo ja Tuula Katajamaa perustivat ohjelmapalveluyrityksen ja hiihtovälinevuokraamon Saariselälle. Luonnossa liikkuminen ja retkien järjestäminen oli jo pitkään kuulunut Teuvon elämään, sillä hän oli jo tuolloin pitkänlinjan kokenut eräopas. Joten pian yrityksen toimenkuvaan tulivat erilaiset elämysretket Lapin luonnossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Muutama esimerkki ohjelmista: Lapin illat rakotulilla, jossa tarjottiin loimulohta ja poroa vartaassa, oli yritysryhmien hittituote. Ivalojoen Kultalaan järjestettiin kolmen päivän melontaretki 80 asiakkaalle täyden palvelun tuotteena, ja mikä erilaista henkilökunta oli pukeutunut larppaus-asuihin kultahengen mukaisesti. Asut hankittiin Lapinkullan kimallus -elokuvan puvustosta. Myös monet valtiovierailut kuuluivat kuvaan. Tämän lisäksi moottorikelkat, hiihtovälineet, ja kanootit, joilla järjestettiin retkiä ympäri Lappia: ensimmäinen Jäämeren safari ja Luttojoen melontaretki Venäjän puolelle Tulomalle saakka. Samoin hyvä tuote oli kolmen valtakunnan moottorikelkkaretkeä, Saariselkä-Petsamo-Norjan Kirkkoniemi-Saariselkä, jota myytiin kolmena vuotena mutta vyöhykerajan siirto Venäjällä tuli haasteelliseksi, Tuula Katajamaa muistelee.

Myöhemmin toiminta laajeni Lapin kultaisiin jokiin koskenlaskun merkeissä. Toiminta kattaa edellä mainittujen lisäksi muun muassa kalastus- ja veneretket Inarijärvelle, tilausliikennepalvelun ja välinevuokrauksen kesän ja talven tarpeisiin.

– Tässä onkin hyvä toivottaa uusille yrittäjille: isosti onnea ja menestystä tuleviin suuriin haasteisiin! Pitäkää pää kylmänä ja harkitkaa, olkaa nöyriä ja hymyilkää. Iso kiitos 38 vuoden hyvästä yhteistyöstä kunnalle, yhteistyökumppaneille ja päättäjille sekä kaikille ihanille asiakkaille! Tuula Katajamaa toivottaa ja kiittää.

Tonnilla tunturiin

Tuula Katajamaa muistelee, että yrityksen alkuvuosina Saariselän talvea ei myyty lainkaan asiakkaille ja hotellit olivat talvella kiinni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kesät olivat Saariselän sesonkia, nyt on palattu siihen takaisin. Sitten keksimme Holopaisen Paavon kanssa alkaa markkinoida talvikautta teemalla Tonnilla tunturiin. Nytkin odotamme innolla talvikautta ja sitä, miten uudet suomalaiset löytävät tunturiin myös talvella.

Lapin Luontolomat on panostanut erityisesti turvallisuuteen: kaikki oppaat ovat koulutettuja ja pitkän kokemuksen omaavia.

– Haluamme että asiakkaamme saavat haluamansa kokemuksen Lapin luonnosta. Asiakaslähtöisyyttä ja palvelun laatua pyrimme pitämään koko ajan yllä toimimalla joustavasti asiakkaamme toiveiden mukaan. Laadimme toivomusten mukaisen ohjelman yrityksen kuin yrityksen asiakkaille, oman henkilöstön koulutukseen, kokouksiin, vapaa-aikaan tai lomanviettoon ympärivuoden. Panostamme myös kaluston laatuun kuten esimerkiksi moottorikelkkoihin ja hiihtovälineisiin uusimalla niitä säännöllisesti, Tanja Ohenoja sanoo.

Ilmoita asiavirheestä