Ihmiset

Käsityön ja matkailun yhteiset mahdollisuudet

Työpaja isoista aiheista

Käsityö- ja matkailuyrittäjyyden yhteiset mahdollisuudet -hanke tarttuu isoihin kysymyksiin työpajassa 29.9.2021. Inarissa pidettävässä työpajassa haetaan ratkaisuja siihen, miten matkailu- ja käsityöelinkeinoissa voidaan tuoda esiin paikallista kulttuuria ja käyttää perinteisiä käsityötuotteita kestävästi ja vastuullisesti.

Teemaa tarkastellaan mahdollisuuksista käsin, hyviä käytänteitä ja esimerkkejä hakien. Työpaja alkaa yhteenvedolla matkailun ja käsityön toimijoille suunnatun kyselyn vastauksista.

Ytimeen päästään asiantuntijaluentojen ja pyöreän pöydän keskustelujen avulla. Asiantuntijoina lakimies Piia Nuorgam ja suunnittelija Kirsi Suomi Saamelaiskäräjiltä. Omasta yrityksestään ja tavastaan toimia alalla kertovat toisen polven yrittäjät Kaksama Craft Galleryn Jan-Erik Paadar ja Samekin Sami Laiti .

Työpajan tavoite on viitoittaa käsityö- ja matkailuyrityksille paikalliskulttuureja kunnioittavaa toimintatapaa sekä tarjota tilaisuus vuoropuheluun ja verkostoitumiseen alojen toimijoille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hanke järjestää marraskuussa Utsjoella toisen työpajan, jonka tavoitteena on vauhdittaa käsityötä ja matkailua yhdistävien uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämistä. Käsityö- ja matkailuyrittäjyyden yhteiset mahdollisuudet -hanke on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ja Utsjoen kunnan yhteinen hanke, jonka rahoittaa Lapin Liitto osin Euroopan aluekehitysrahaston varoin.

Keskusteleva työpaja Sajoksen Solju-salissa 29.9.2021 klo 9-15 sekä etäyhteydellä. Tulkkaus suomen ja saamen kielten välillä.

Ilmoita asiavirheestä