Urheilu

Kaldoaivi Ultra Trail on elämysmatka Suomen pohjoisimmassa kunnassa

Kautta aikain kolmas ja vuoden 2021 Kaldoaivi Ultra Trail päästiin järjestämään mainiossa kelissä Suomen pohjoisimmassa kolkassa. Mukana oli ennätysmäärä osallistujia sekä uusia sarjoja, ja lauantaina matkaa taitettiin kolmella rintamalla. Tapahtumassa nähtiin suurta itsensä voittamista, hikeä, mutaa ja onnen kyyneleitä. Kovasti mieleen jäi pariskunta, joka vietti tinahääpäivää yhdessä maastopyöräillen.

Perjantaina startattiin Nuorgamista 85km maastopyöräily. Reitti oli uusi ja tämä matka ajettiin ensimmäistä kertaa. Lenkki ei todellakaan ollut “vaan kasivitonen”, sillä kyseessä oli raaka erämaaetappi. Reissulle mahtui kovia nousuja, vauhdikkaita laskuja sekä muutama teknisesti haastava maastopätkä.

Uuden reittiennätyksen sarjaan kirjasi Juha Vähämetsä todella kovalla ajalla 3.52.54, toiseksi ajoi Matti Pokkinen ja kolmanneksi Marko Viik .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Naisten sarjassa kovinta vauhtia piti Hanna Väisänen ajalla 6.15.08, toiseksi ajoi Tarja Silfver ja kolmanneksi Elisa Muranen .

Urheiluntäyteinen lauantai alkoi Nuorgamista, josta starttasi 130km maastopyöräily. Reitti kulki kovan alkunousun jälkeen Pulmankijärvelle, jonka jälkeen 110km pituiselle maastoetapille. Matkan varrelle mahtui karua erämaata avotuntureineen, sekä kivikkoa ja suota vesistön ylityksiä unohtamatta.

Jokaisen lauantaina ajetun lähdön maali sijaitsi Vallen lomakylässä Utsjoella.

130km maastopyöräilyssä kovinta tahtia löi heti alusta lähtien tuttu mies perjantailta, kun Juha Vähämetsä kuittasi itselleen reittiennätyksen ajalla 6.48.27, toiseksi ajoi Tero Niemelä ja kolmanneksi Jussi Tanskanen .

Naisten sarjan voittoon ajoi hienosti Riitta Kilpeläinen ajalla 10.26.16, toiseksi Piia Jylhä ja kolmannen sijan jakoivat yhdessä maaliin saapuneet Eeva Kenttäkumpu ja Sanna Lehtinen .

Ensimmäistä kertaa ajettu maantiepyöräily kokosi Utsjoelle yli 50 maantiepyöräilyn harrastajaa, jotka lähtivät ajamaan Kaamasen kautta Karigasniemelle ja siitä Suomen kauneinta tietä takaisin Utsjoelle. Matkaa oli taitettavana 260km. Reitti tarjosi hienojen maisemien lisäksi kovavauhtisen laskun, jossa mentiin yli 80 km/h. Reitillä oli vertikaalinousua reilusti yli 2000m, joten mäkiä päästiin myös kiipeämään.

Miesten sarjassa kovan kilvanajon päätteeksi rajuimman irtioton teki Stein Joks , joka ajoi reitin aikaan 7.45.13, toiseksi ajoi Ville Petter ja kolmanneksi Vesa Kaski .

Naisten sarjan voittoon polkaisi upeasti Susanna Markoff ajalla 8.27.04, toiseksi ajoi Maaret Oino ja kolmanneksi Elina Österberg .

Polkujuoksijat lähtivät matkaan Mieraslompolosta klo 10.00 aamulla. Juoksijoille oli tarjolla varsinainen seikkailujuoksu, kun reitille mahtui vesistöissä kahlaamista, Skalluvaaran poronerottelualue, sekä avotuntureita. Ilta-aurinko paistoi ja näkymät Ailikkaalta olivat huimat kohti Norjan puolelta nousevia vuoria.

Miesten sarjassa kovinta vauhtia piti Svein Roger Kaspersen kovalla ajalla 4.40.30, toiseksi juoksi Juha Ylitalo ja kolmanneksi Juha Hokka .

Naisten sarjan voiton otti vauhdikkaalla juoksulla Iina Ahokas ajalla 6.24.17, toiseksi juoksi Saara Nurmela ja kolmanneksi Niina Kauppinen .

– Team Kaldoaivi Ultra Trailin puolesta suuri kiitos kaikille osallistujille, talkoolaisille, yhteistyökumppaneille ja kannustajille! Oli mahtavaa päästä tekemään elämyksellistä tapahtumaa, kilpailun johtaja Simo Kurko kiittelee.