Paikallisuutiset

Jussi Eiramo on Lapin vuoden yrittäjä

L apin yrittäjäpalkintojen saajat 2020 on valittu: Vuoden yrittäjä Jussi Eiramo, Vuoden yksinyrittäjä Jarmo Erkkilä ja Vuoden nuori yrittäjä Markus Ahokas. Lapin Yrittäjät palkitsee vuosittain Vuoden yrittäjän, Vuoden yksinyrittäjän ja Vuoden nuoren yrittäjän.

Jussi Eiramo on toiminut yrittäjänä 47 vuoden ajan Sodankylän Kakslauttasessa. Tällä hetkellä hänen yrityksensä Kakslauttanen Arctic Resort Oy:n Vanhasta Itäkylästä löytyy 150 vuodepaikkaa sekä noin 150 ravintolapaikkaa ja alkuperäinen turvekotaravintola. Länsipuolella on 700 vuodepaikkaa kelomökeissä, lasi-igluissa ja keloigluissa sekä yli tuhat ravintolapaikkaa viidessä eri ravintolassa.

Alueella on myös näköalatorni, joulupukin koti, erilaisia ohjelmapalveluja sekä hiljattain valmistunut planetaariorakennus, joka on yksi pohjoismaiden suurimmista planetaarioista.

Kakslauttanen Arctic Resortissa käy vuositasolla yli 60 000 vierailijaa, joista 99 prosenttia on kansainvälisiä 85 eri maasta. Yrityksen henkilökunta koostuu sesonkiaikaan noin 150 ympäri maailmaa tulevista henkilöistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2019 Eiramo aloitti uuden resortin rakentamisen Utsjoelle, jonne on tulossa vuodepaikkoja hotelliin sekä keloigluihin noin 80. Hotellin yhteyteen tulee lasikattoinen ravintola. Eiramon yritystoiminnan ohessa on työllistynyt useat eri yritykset sekä yksityishenkilöt. Hän on toiminnallaan ollut yksi Lapin matkailun uranuurtajista.

Vuoden yksinyrittäjä Jarmo Erkkilä

Jarmo Erkkilä on toiminut yrittäjänä vuodesta 2006 lähtien Keminmaan Lautiosaaressa. Hänen yrityksensä Erkkilän Kone ja Huolto Oy toteuttaa raskaan kaluston huoltoa.

Vuoden nuori yrittäjä Markus Ahokas

34-vuotias Markus Ahokas perusti Lave Oy Lapin Vesileikkauksen Kemiin vuonna 2011. Yritys toteuttaa vesileikkauspalveluita sekä mekaniikkasuunnittelua, ja näiden myötä myös laitevalmistusta.

Ilmoita asiavirheestä