Ihmiset

Jouni Somero konsertoi: Muistojen laulut - 40 vuotta estradilla

Pianotaiteilija Jouni Somero oli 16-vuotias, kun hän soitti ensimmäisen oman konserttinsa 27.2.1980. Seuraavan 40 vuoden aikana on konsertteja kertynyt yli 3100 eri puolilla maailmaa: Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa.

Syyskuussa 2020 julkaistiin Someron 100. albumi Love Story, joten on aihetta juhlaan!

Kun on soittanut tällaisen määrän konsertteja, onko jotain ohjelmistoa, mitä ei ole vielä päässyt esittämään? – Olen tehnyt yhteistyötä lukuisten laulajien kanssa, tunnettujen oopperalaulajien, mutta myös muutaman viihdetaiteilijan kanssa. Pianon ääressä on monesti tullut ajatus, että tuon laulun haluaisin laulaa eikä vain soittaa. Opiskelin nuorena myös laulua, joten ajattelin ajan olevan nyt kypsä kokeilla myös näitä siipiä, Jouni kertoo. Hän on tullut tunnetuksi myös sanavalmiina ja hyvän huumorin omaavana juontajana, joten hän kertoilee konsertissa omasta tiestään ja valituista kappaleista.

– Koska soitan, laulan ja kertoilen kappaleista yksin, olen suunnitellut ohjelmasta hyvin intiimin ja lähelle tulevan kokonaisuuden, ikäänkuin minulta juuri sinulle. Konsertissa soitan myös kappaleita uudelta Love Story -levyltäni.

Konsertissa vierailee Jounin tytär Anna-Claudia, joka on hurmannut laulullaan jo useissa konserteissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jouni vaikuttaa hyvin innostuneelta uudesta aluevaltauksesta.

– Olen esiintynyt muutamia kertoja yleisölle yllätyksenä myös laulajana ja palaute on ollut niin positiivista, että ajattelin että nyt tai ei koskaan, Jouni miettii.

– Oikeastaan tämä on myös syy, miksi 100. albumini Love Story sisältää elokuva- ja viihdemusiikkia. Olen levyttänyt niin monia pianokirjallisuuden teosjärkäleitä, että niitä ei voinut panna paremmaksi. Olen myös pitkään haaveillut tällaisen viihdelevyn tekemisestä, koska rakastan näitä vanhoja ikivihreitä sävelmiä!

Seuraavat levytykset keskittyvät taas klassiseen pianomusiikkiin: koko Selim Palmgrenin pianotuotannon taltiointi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jounin Bach-tulkinnat ovat myös saaneet hyvää vastakaikua: 3.5.2019 Spotify julkaisi Bach to You albumin ja neljässä kuukaudessa sitä ladattiin 80 000 kertaa. Yhteensä Jounin levyjä striimattiin vuonna 2019 yli 1,4 miljoonaa kertaa.

Konsertit Saariselän kappelissa:

Ti 7.9. klo 19 Bach to You –Bachia Sinulle Jouni Somero piano ja juonto

Ti 14.9. klo 19 Muistojen laulut Jouni Somero soitto, laulu, nostalgiset tarinat ja Anna-Claudia Somero, laulu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alle 15-vuotiailla ilmainen pääsy konsertteihin.

Ilmoita asiavirheestä