Hyvinvointi

Jokiveneajelut kelpasivat kotimaisille matkailijoille

Lemmenjoen Njurkulahdesta lähtee kesällä päivittäin jokiveneretkiä Lemmenjoen kulta-alueille ja Ravadas-putouksille. Ravadas-putous sijaitsee Lemmenjokeen laskevan Ravadasjoen loppumetreillä. Kyseessä on yksi Pohjois-Lapin näyttävimmistä vesiputouksista, ja se on samalla Lemmenjoen kansallispuiston tärkeimpiä nähtävyyksiä. Koska putous sijaitsee joen varressa, kaukana maanteistä, niin kulkeminen sinne tapahtuu joko kävellen tai veneellä.

Maksulliset jokiveneretket ovat kesäisin yksi tulonlähteistä osalle Lemmenjoen kylän yrityksistä. Näitä veneretkiä tarjoaa vuonna 1946 Lemmenjoen veneliikenteen aloittaja Juhani Jomppasen Ahkun Tupa.

– Kesäkausi oli meille suhteellisen hyvä, yllätyimme positiivisesti siitä, että liikkeellä oli niinkin paljon matkaajia. Varsinkin se, että liikkeellä oli paljon nuoria reissaajia, oli todella piristävää. Toki nuoret ovat monesti päiväreppulaisia, jotka haluavat tutustua Lemmenjoen maisemiin myös jalan. Eli he ottavat meiltä joko kyydin Ravadaksille tai tulevat meidän kyydissämme pois sieltä. Joka tapauksessa he liikkuvat puolet matkasta jalan, Juha Tiainen Ahkun Tuvalta kertoo.

– Toivotaan, että ainakin osalle näistä nuorista Lemmenjoen reissusta tulisi tapa, Tiainen jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talvesta tulossa pitkä ja pimeä

Tiainen toivoo, että suomalaiset löytäisivät Lemmenjoen myös talvisaikaan.

– Koronasta huolimatta kulunut kesäkausi toi valoa tulevaan talveen. Olemme todella tyytyväisiä siihen, että suomalaiset ovat tulleet viettämään lomapäiviänsä Lappiin nyt, kun ulkolaisia turisteja ei kerta kaikkiaan ole. Vaikka Lemmenjoki on syrjässä, kaukana kaikista pääteistä, niin on hienoa, että kotimaan matkailijat ovat edelleen löytäneet myös meidät, Tiainen iloitsee.

– Lemmenjoki ei ole mikään suuri hiihtokeskus. Talvella täällä pääsee todellakin nauttimaan luonnon rauhasta.

Vaikka kotimaan matkailijat maksoivat monen yrittäjän kesä- ja syyskuukausien palkan, niin alkava talvi tulee olemaan erittäin vaikea.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos kaikki olisi niin kuin vuosi sitten, niin odottaisimme lumimaan saapumista jo innolla. Tosi asia on kuitenkin se, että tuleva talvi tulee olemaan meille hyvin haastava. Meidän asiakaskuntamme koostuu pääosin Keski-Eurooppalaisista matkailijoista, ja todennäköisesti matkailua ei tule siltä suunnalta tänne Suomeen talven aikaan. Ja sama pätee muillekin alueen matkailuyrityksille, elämme nyt hyvin vaikeita aikoja, Tiainen pohtii.

Ilmoita asiavirheestä